Kasami: Edhe qeveria e re do ta ketë zëvendëskryeministrin e parë, ndërsa ministria e Artan Grubit do të mbetet për kuadin e VMRO-së

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 27 Maj, 2024 20:50

Kasami: Edhe qeveria e re do ta ketë zëvendëskryeministrin e parë, ndërsa ministria e Artan Grubit do të mbetet për kuadin e VMRO-së

Pozita e Zëvendëskryeministrit të Parë do të mbetet në qeverinë e re dhe Ministria e Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndërkomunitare, e cila do të emërtohet Ministria e Marrëdhënieve Ndërkomunitare, nuk do të menaxhohet nga kudër i koalicionit “VLEN”, tha lideri i Lëvizjes Besa në një intervistë për “360 gradë” në MRT 1, përcjell FLAKA.

Ministria e Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve ndërmjet Komuniteteve ishte sinonim i keqpërdorimit të institucioneve nga Artan Grubi dhe BDI-ja, ndaj nuk do të donim të vazhdojmë të jemi si diçka që e kemi kritikuar, thotë kryetari i Lëvizjes Besa dhe një nga liderët e koalicionit “Vlen”, Bilall Kasami, në një intervistë për “360 gradë” në MRT 1.

Sipas Kasamit, posti i ministrit të marrëdhënieve ndërmjet komuniteteve nuk ka qenë përcaktim programor i VLEN-it dhe përveç kësaj, për shkak të abuzimeve të shpeshta që, siç tha ai, ministri Grubi, nuk duan ta presin në shpërndarjen e tortën e qeverisë.

A është e vërtetë që Ministria e Marrëdhënieve ndërmjet Komuniteteve, e cila tani quhet Ministria e Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndërkomunitare, e njohur në opinion si Ministria e Artan Grubit, nuk do t’i përkasë koalicionit VLEN – ishte një nga pyetje ndaj Bilall Kasamit.

“Mendoj se ka qenë një nga ministritë që ka qenë sinonim i keqpërdorimit të Grubit dhe BDI-së së institucioneve dhe ne e dimë që në kuadër të asaj ministrie në mënyrë fiktive janë punësuar shumë qytetarë që atëherë nuk kishin ku të shkonin në punë… Ka qenë si nëse ishte projektuar që Artan Grubi t’i gjente një vend dhe ishte një nga shembujt sesi funksionoi qeveria e mëparshme në vend që të gjente staf të përshtatshëm për institucionet. Dihej se më parë ishte Sekretariati për Zbatimin e Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, pastaj krijuan një ministri, pastaj futën në sistemin politik, pastaj shtuan zëvendëskryeministrin e parë… Prandaj nuk do të na donim të vazhdojë të jetë si diçka që ne e kemi kritikuar”, thotë Kasami.

Kreu i BESA-s nuk ka dashur të zbulojë detaje se sa zëvendëskryeministra do të marrë koalicioni “VLEN”, por ka konfirmuar se posti i zëvendëskryeministrit të parë do të mbetet në qeverinë e re.

Kur bëhet fjalë për ristrukturimin e paralajmëruar të ministrive dhe ngritjen e ministrive të reja, në mënyrë që qeveria të ketë 20 ministri nga 16 portofol siç është tani, Kasami thotë se me gjasë nuk do të ketë shumë ministra pa portofol siç ka qenë praktikë deri tani.

“Vetëm aty ku ka diçka konkrete në një pjesë të objektivave programore të qeverisë, do të duhet të ketë ministra pa portofol, kryesisht të gjithë duhet të mbulojnë një portofol të caktuar, sepse ne duam të kemi një qeveri më efikase dhe atë që do të emërohet të ketë gjëra specifike, gjegjësisht kompetenca me të cilat do të merret. Dhe kjo është në kuadrin e atij riorganizimi, sepse disa departamente shkojnë nga njëri në tjetrin, disa janë të ndarë, por nuk po flasim për diçka të re që është jashtë këtij sistemi, por po flasim për riorganizimin e të gjithë. Qeveria dhe institucionet që janë nën autoritetin e saj të jenë më efikase sipas disa strategjive që kemi”, tha Kasami. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 27 Maj, 2024 20:50