Më 30 qershor, zgjedhje të menjëhershme brenda partisë për kryetar të LSDM-së

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 27 Maj, 2024 21:14

Më 30 qershor, zgjedhje të menjëhershme brenda partisë për kryetar të LSDM-së

Bordi ekzekutiv i LSDM-së në seancën e sotme ka marrë vendim që më 30 qershor 2024 (e diel) të shpallë zgjedhje të jashtëzakonshme brenda partisë për kryetar të LSDM-së, pas dorëheqjes së Dimitar Kovaçevskit, përcjell FLAKA.

“Sipas afateve në Statutin e partisë, do të ketë një periudhë të mjaftueshme për përgatitjen e kandidaturave dhe programeve, paraqitjen e kandidatëve në anëtarësi dhe regjistrimin aktiv”, thuhet në njoftimin nga partia.

Njëkohësisht, thuhet se në seancën që do të mbahet të enjten, më 30 maj 2024, Bordi Qendror i LSDM-së duhet të miratojë Rregulloren për kriteret, mënyrën dhe afatin për zbatimin e procedurës në maksimum nivel demokratik nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve.

Para seancës, i pyetur nëse do të kandidojë për një mandat të ri si kryetar i partisë, Kovaçevski u përgjigj troç se nuk do të kandidojë.

Fatmir Bytyqi, i cili po ashtu dha dorëheqje nga posti i nënkryetarit në LSDM, i pyetur nëse planifikon të paraqesë kandidaturën për në kryesi, thotë se është ende herët për këtë.

“Është ende herët, mendoj se çdo socialdemokrat sot është i fokusuar në të ardhmen e socialdemokracisë. Kjo është gjëja më e rëndësishme dhe për funksionet, natyrisht, anëtarësia vendos se cila është zgjedhja më e mirë”, thotë Bytyqi.

Ndërsa Petre Shilegov konsideron se është ende herët për të diskutuar për kandidim dhe se prioritet është se si të ndalen, siç thotë ai, proceset retrograde që tashmë kanë filluar në shoqëri.

“Mendoj se është ende herët për të diskutuar ato procese në përgjithësi. Mendimi im personal është që në periudhën në vijim LSDM duhet t’i kthehet rrënjëve të politikave të veta, të bëhet edhe një herë organ tërheqës për pjesën progresive të publikut maqedonas, sepse disa procese që kanë filluar në shoqërinë tonë janë retrograde, etj. dhe si mund ta kthejnë vendin. LSDM, si gjithmonë, duhet të jetë e drejtë përballë atyre sfidave për të parandaluar procesin retrograd në shoqërinë maqedonase”, thotë Shilegov.

Kryetari i Kuvendit dhe deputeti i LSDM-së, Jovan Mitreski, në përgjigje të pyetjes së gazetarit, para seancës deklaroi se nuk ka ndërmend të kandidojë për kryetar të partisë.

Sllavjanka Petrovska dhe Jovan Despotovski tashmë kanë konfirmuar se planifikojnë të paraqesin kandidaturë, ndërsa në media si kandidatë të mundshëm për kryetar të LSDM-së përmenden edhe Venko Filipçe dhe Stefan Bogoev.

Në seancën e 22 majit, Dimitar Kovaçevski zyrtarisht dha dorëheqje nga pozita udhëheqëse. Bordi Ekzekutiv i LSDM-së e ngarkoi Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, në bazë të Statutit të Partisë, që të propozojë rregullore me orar të propozuar për zbatimin e zgjedhjeve të drejtpërdrejta brenda partisë gjatë muajit qershor në një procedurë transparente dhe demokratike. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 27 Maj, 2024 21:14