Xavi i tregon hapur Hansi Flickut se çfarë e pret te Barcelona

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 27 Maj, 2024 22:12

Xavi i tregon hapur Hansi Flickut se çfarë e pret te Barcelona

Në një prononcim të hapur për sfidat e të qenit në krye të një klubi të madh si Barcelona, Xavi ka ndarë disa nga mendimet e tij me mediat.

Ai ka vënë në dukje se roli i trajnerit te klubi katalunas nuk është pa vështirësi, sidomos në kontekstin aktual.

“Hansi Flick? Ai do të vuajë, ky është një vend shumë i komplikuar për të qenë trajner”, ka thënë Xavi.

Xavi ka theksuar gjithashtu se sfidat e të qenit në këtë pozicion nuk lidhen vetëm me presionin që vjen nga të qenit pjesë e klubit, por gjithashtu nga vështirësitë financiare që klubi po përjeton aktualisht.

“Ai duhet ta dijë se është një situatë e vështirë, sepse Barcelona është një klub i vështirë, por edhe për shkak të situatës së pafavorshme financiare, mbi të gjitha rregullat e Fair Play-it financiar në La Liga”, ka shtuar ai.

Duke risjellë në vëmendje barrën dhe stresin që vjen me drejtimin e një klubi të tillë, Xavi ka treguar se një periudhë pushimi është e nevojshme për të balancuar jetën profesionale me atë personale.

“Unë mendoj se 100 për qind duhet të pushoj pak. Është kaq e vështirë të stërvitësh një ekip të Barcelonën, më duhet të pushoj dhe duhet të jem me familjen time”, ka potencuar më tej Xavi.

Xavi ka bërë të ditur në javët e fundit se Barcelona është duke kaluar një periudhë të pasigurt financiare, por raportimet thonë se Hans-Dieter Flick është i informuar mbi këtë dhe ka shprehur gatishmërinë e tij për të përballet me sfidat që mund të vijnë. /Telegrafi/

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 27 Maj, 2024 22:12