A e dini se për çfarë shërbejnë trekëndëshat që vizatohen në kabinën e pasagjerëve të avionit?

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 28 Maj, 2024 19:41

A e dini se për çfarë shërbejnë trekëndëshat që vizatohen në kabinën e pasagjerëve të avionit?

Nëse shikoni më nga afër kabinën e pasagjerëve të avionit, mund të keni vënë re se ka trekëndësha të vizatuar në vende të caktuara. A keni menduar ndonjëherë se për çfarë janë ato?

Trekëndëshat mund të jenë me ngjyrë të kuqe ose të zezë dhe janë gjithmonë në nivel me krahët e avionit. Gjegjësisht, nëse anëtarët e ekuipazhit të avionit duhet të kontrollojnë krahët, trekëndëshat i bëjnë të ditur se mund t’i shohin më së miri nga ato pika.

Ky “mashtrim” është veçanërisht i dobishëm kur avioni fluturon gjatë dimrit. Në këtë mënyrë, është shumë më e lehtë për ekuipazhin të sigurohet që krahët të jenë të ngrirë siç duhet, megjithëse kjo kontrollohet fillimisht nga ekuipazhi ndërsa avioni është në tokë.

Vendet e vendosura nën këta trekëndësha nganjëherë quhen “sedilje William Shatner”. Kjo shprehje është marrë nga një episod i The Twilight Zone në të cilin Shatner sheh një goblin në krahun e avionit të tij.

Nëse dëshironi të bëni një foto perfekte të qiellit dhe krahëve, sediljet poshtë trekëndëshave janë pozicioni i duhur nga i cili mund të bëni fotot më të bukura gjatë fluturimit.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 28 Maj, 2024 19:41