“Janë jashtë kontrollit” – Më shumë se 100 pula të egra po ngacmojnë një fshat të tërë

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 28 Maj, 2024 19:38

“Janë jashtë kontrollit” – Më shumë se 100 pula të egra po ngacmojnë një fshat të tërë

Banorët e fshatit Snettisham, Norfolk në Angli thonë se rreth 100 pula të egra po i çojnë në dëshpërim, pasi zogjtë shkatërrojnë kopshtet e tyre, i pengojnë të flenë dhe ushqimi i lënë për ta tërheq minjtë, shkruan “The Guardian”.

Banorët thonë se jeta e tyre është kthyer në ferr pasi pulat e egra fluturuan nga një pyll aty pranë. Nuk është e qartë se kujt i përket toka ku jetojnë pulat, por ata besojnë se numri i tyre është rritur kohët e fundit.

Ata u ankuan edhe për fluksin e njerëzve që udhëtojnë në fshat për të parë zogjtë dhe për të lënë ushqim për ta, gjë që tërheq minjtë. Fshatarët e kanë ngritur këtë çështje në këshillin e tyre të famullisë, i cili po kërcënon t’i heqë pulat fare.

“Ata po luftojnë. Nëse vijnë në kopshtin tuaj, ata gërmojnë gjithçka. Nuk është vetëm ushqimi i shpendëve, por çdo skrap që mund të gjej tërheq minjtë. “Minjtë janë mjaft të shumtë këtu dhe shumohen shumë shpejt,” tha Rod McKenzie, këshilltar famullie.

Ben King, i cili jeton në rrugën ku bëjnë folenë e zogjve, tha se i duhej të mbante tapa veshësh për të fjetur natën për shkak të kërcitjes së tyre të vazhdueshme.

“Ata janë jashtë kontrollit. “Nëse dikush vjen dhe i heq, do t’i trajtoj me një birrë”, tha ai.

Megjithatë, të tjerë pajtohen që pulat duhet të qëndrojnë, duke thënë se zogjtë i shtojnë hijeshinë fshatare të fshatit.

“Nuk kam asnjë problem me pulat. “Para se të transferoheshim këtu, nuk e dinim që pulat ishin zgjuar në orën 4 të mëngjesit, por kjo i jep karakter vendit,” thotë Graeme McQuaid, i cili u shpërngul nga Kembrixh.

Problemet me një tufë të padisiplinuar pulash u ngritën në mbledhjen e fundit të Këshillit të Famullisë Snettisham. Në procesverbal shkruhet “Është vërejtur se qytetarët hedhin lloje të ndryshme ushqimesh për pulat. Kjo shkakton një problem me brejtësit që janë potencialisht të rrezikshëm për shëndetin”.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 28 Maj, 2024 19:38