Ky opsion i ri në YouTube ndoshta do të bëjë shumë të lumtur: A e keni provuar akoma?

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 28 Maj, 2024 19:52

Ky opsion i ri në YouTube ndoshta do të bëjë shumë të lumtur: A e keni provuar akoma?

Sa herë ju keni kujtuar një këngë, por nuk mund të mbani mend emrin dhe artistin e saj, kështu që nuk mund ta kërkoni atë në YouTube ose në aplikacione të tjera transmetimi? Google ka punuar për një zgjidhje për këtë problem për një kohë të gjatë, kështu që ka zhvilluar teknologji që mund të njohë emrin e një kënge vetëm në bazë të zhurmës suaj. Pra, gjithçka që duhet të bëni është të këndoni ose thjesht të tingëlloni melodinë e këngës dhe algoritmi i Google do të përpiqet të gjejë këngën origjinale.

Në thelb është një lloj “Shazam”, pra mjet për njohjen e këngëve, por me mundësi shumë më të mëdha. Pas kësaj teknologjie, natyrisht, qëndron inteligjenca artificiale dhe ajo bazohet në modelet e mësimit të makinerive që e lidhin melodinë që këndohet me gjurmën e gishtit të këngës, siç e quajti Google. Kur sistemi të njohë zhurmën tuaj, do t’ju çojë në YouTube dhe do t’ju shfaqë videot e këngës.

Duhet theksuar se kjo nuk është një teknologji e re pasi Google e zhvilloi disa vite më parë, por fillimisht u deshën 10 deri në 15 sekonda për të njohur një këngë. Me kalimin e kohës, teknologjia ka avancuar dhe vitin e kaluar kjo kompani u mburr sesi sistemi i tyre mund të njihte një këngë bazuar në të paktën tre sekonda gumëzhimë. Më pas ata njoftuan se ishte një eksperiment që do të ishte i disponueshëm për disa përdorues të Android.

   Së fundmi ata njoftuan se funksioni po vjen në aplikacionin YouTube Music për Android dhe tashmë është i disponueshëm për disa përdorues të aplikacionit klasik YouTube në sistemin operativ celular të Google. Për ta aktivizuar, fillimisht duhet të shkoni te opsioni i kërkimit në YouTube dhe të shtypni mikrofonin, pas së cilës opsioni i kërkimit me zë do të hapet në krye të ekranit.   Kjo teknologji, siç e kemi parë vetë, nuk është perfekte, por është mjaft e saktë dhe shpesh do të gjejë këngët që ju kërkoni, kështu që mund t’i kënaqë përdoruesit dhe t’i ndihmojë ata kur duan të dëgjojnë një këngë, emrin e së cilës nuk mund ta vendosin. ata kujtojnë.Ndërsa ky opsion është i disponueshëm në Android ose në sistemin operativ celular të Google, përdoruesit mund ta presin atë së shpejti, përdoruesit e iPhone nuk e kanë ende një opsion të tillë.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 28 Maj, 2024 19:52