Një shkollë në Tajlandë drejtohet nga nxënës

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Maj, 2024 20:00

Një shkollë në Tajlandë drejtohet nga nxënës

Shkolla Bamboo në Buri Ram, Tajlandë është unike – drejtohet nga nxënës që zgjedhin vetë mësuesit e tyre.

Shkolla është e fokusuar në ndërtimin e personaliteteve dhe formimin e qytetarëve më të mirë. Nuk bëhet fjalë vetëm për arsimin, por këtu fitohen aftësitë e jetës, aftësitë profesionale, mirësjellja, ndarja, ndershmëria dhe përpjekja që studenti të bëhet një qytetar sa më shembullor.

Shkolla nuk kërkon tarifa dhe nxënësit duhet të kryejnë 400 orë shërbim komunitar në vit dhe të mbjellin 400 pemë.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Maj, 2024 20:00