A e dini çfarë janë dhimbjet nga Sindroma e Zyrës?

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Maj, 2024 20:07

A e dini çfarë janë dhimbjet nga Sindroma e Zyrës?

Sindroma e zyrës është dhimbja në shtyllën kurrizore ose muskujt e shkaktuar nga qëndrimi ulur ose pa lëvizje në të njëjtin pozicion për periudha të gjata kohore, kryesisht duke punuar në kompjuter në një mjedis të zyrës. Kjo dhimbje, e cila mund të duket e zakonshme në fillim, mund të rezultojë në dhembje kronike, sëmundje ndërvertebrale ose diskopati dhe anomali në shpinë. Qëndrimi juaj dhe aftësia juaj për të funksionuar ose lëvizur normalisht mund të preken.

Simptomat – Shumë simptoma të Sindromës së Zyrës nuk duken në mënyrë drastike në fillim, por kur mbeten të patrajtuara mund të bëhen serioze. Disa pacientë nuk janë në gjendje të lëvizin ose të rrotullojnë qafën e tyre. Të tjera simptoma janë:

  • Dhimbje koke
  • Rëndesë rreth syve
  • Dhembje qafe
  • Marrje mendsh
  • Dhembje kronike e muskujve
  • Ngurtësim në duar apo këmbë
  • Dhembje shpine

Vështirësi në lëvizje dhe rëndesë në shpatulla

Për disa, simptomat mund të jenë gjithashtu emocionale. Ata që vuajnë nga Sindroma e Zyrës mund të fillojnë të ndeshin ndjenjat e trishtimit, depresionit ose lodhjes ekstreme.

Shkaqet – Qëndrimi ulur me këmbët tuaja të kryqëzuara, ulur në këtë pozicion për një kohë të gjatë shkakton njëçekuilibër, hedhjen e peshës në vetëm njërën këmbë, duke ndikuar në gjendjen e shpinës tuaj

• Ulur duke u anuar përpara me shpatulla

• Ulur në buzë të karriges suaj

• Ulur ose duke qëndruar me krahë të palosur

• Duke qëndruar me peshë në njërën anë të trupit – pesha e trupit tuaj duhet të përhapet në mënyrë të barabartë midis të dyja këmbëve, duke parandaluar dëmtime të mundshme dhe dhimbjet

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Maj, 2024 20:07