Bexheti: Kushdo që mendon se mund të ofendojë shqiptarët, ai kërcënon

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Maj, 2024 22:13 Përditësuar

Bexheti: Kushdo që mendon se mund të ofendojë shqiptarët, ai kërcënon

Koordinatori i GP-së së Frontit Europian, Blerim Bexheti, në Tv 24 ka thënë se pas nënshkrimit të Marrëveshjes Kornizë po ndodh për herë të dytë e njëjta tendencë për majoritarizimin e mandatit, përkatësisht vullnetin e komuniteti etnik i cili votoi për një koalicion të përkthyer nga një parti politike maqedonase ndaj një koalicioni tjetër të udhëhequr nga një parti politike shqiptare, përcjell FLAKA.

“Pastaj ishim dëshmitarë se kishim krizë politike dhe u vunë në pikëpyetje marrëdhëniet ndëretnike në vend. Të gjithë jemi dëshmitarë se pas asaj lëvizjeje të mandatarit të atëhershëm arritëm në marrëveshjen e majit, që është një argument shtesë, se nuk është luftë për pushtet, por legjitimitet. Nuk është dëshirë se kush do të jetë në pushtet, është zëri i qytetarëve. Vetë kushtetuta, shumë të drejta përbëhen nga numrat dhe zgjidhjet ligjore me përqindje dhe tashmë kemi sërish të njëjtën situatë ku majoritarizmi, imponimi i vullnetit të një bashkësie të vetme etnike ku ka edhe bashkësi të tjera etnike. Në seksionin ku ai drejton BDI-në nuk është dashur të ketë. Kërcënon kushdo që mendon se mund të ofendojë shqiptarët. Vullneti shumicë i shqiptarëve dhe i komuniteteve më të vogla etnike është në Frontin Europian. Me vetë aktin e majoritarizmit humbet kuptimi i demokracisë parlamentare dhe i Marrëveshjes Kornizë”, tha Bexheti. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Maj, 2024 22:13 Përditësuar