Dimitrievski: Në momentin e parë që shohim se fjala jonë nuk respektohet, nuk do të jemi pjesë e Qeverisë

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Maj, 2024 22:51

Dimitrievski: Në momentin e parë që shohim se fjala jonë nuk respektohet, nuk do të jemi pjesë e Qeverisë

Në momentin e parë, kur të konsiderojmë se fjala jonë nuk respektohet, nuk do të jemi pjesë përbërëse e Qeverisë, deklaroi sonte kryetari i ZNAM-it, Maksim Dimitrievski.

I pyetur për bisedimet me VMRO-DPMNE-në për koalicionin qeveritar, ai në emisionin “Vetëm intervista” në Kanalin 5 tha se bëhet fjalë për biseda dhe parime themelore të funksionimit dhe pajtimin e dallimeve ideologjike.

“Po flasim në bazë të platformës që i kemi ofruar dhe e kanë pranuar të plotë. Është shumë më pak e rëndësishme se cili do të jetë zbatimi i qeverisë sa i përket numrit të dikastereve që do të marrë përsipër, është shumë më e rëndësishme që ne në thelb ta kuptojmë këtë për qytetarët. Sot jemi këtu ku jemi, një hap para hyrjes në Qeveri”, tha Dimitrievski.

Ai theksoi se kanë kapacitete për të menaxhuar Ministrinë e Drejtësisë, por gjithçka do të varet nga marrëveshja përfundimtare.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Maj, 2024 22:51