Kjo pije është një ilaç natyral i bërë në shtëpi për aneminë
Kjo mund të shkaktohet nga humbja e gjakut, prodhimi i dëmtuar i qelizave të gjakut, rritja e ndarjes së qelizave të gjakut ose një kombinim i të gjitha këtyre çrregullimeve.
Ndodh kur niveli i rruazave të kuqe të gjakut ose hemoglobina është shumë i ulët dhe ndodh disi më shpesh tek gratë.
Simptomat më të zakonshme janë: gulçim, rrahje të çrregullta të zemrës, depresion, presion të ulët të gjakut, memorie të dëmtuar, dhimbje koke, lëkurë të zbehtë dhe zhurmë në vesh.
Vera e manaferrës është një ilaç natyral i shkëlqyer për trajtimin e anemisë, veçanërisht tek fëmijët, gratë shtatzëna dhe ato në gji. Ndihmon gjithashtu me rraskapitjen e trupit pas një sëmundjeje të gjatë ose punë të vështirë. Vera e manaferrës rregullon qarkullimin e gjakut dhe presionin e gjakut, forcon imunitetin dhe përmirëson oreksin dhe tretjen.
Ja si të bëni verë manaferre të bërë në shtëpi në shtëpi.
PËRBËRËSIT:
5 kg manaferra të freskëta
1 kg sheqer
PËRGATITJA:
Manaferrat i lani mirë, i pastroni nga papastërtitë dhe i shtypni me duar.
Në një enë qelqi vendosni një rresht manaferra të bluara, një rresht sheqer e kështu me radhë derisa të mbarojnë përbërësit.
Lëreni kavanozin në diell për gjashtë javë.
Më pas kullojeni lëngun që rezulton me napë dhe hidheni në shishe (mos i mbushni lart për shkak të vlimit të mundshëm shtesë) dhe ruajeni në një vend të errët dhe të freskët.
Vera e manaferrës pihet më së miri në mëngjes para ngrënies dhe në mbrëmje para se të shkoni në shtrat.
Mjafton një dozë ditore prej 0,5 dl – 1 dl për 3 muaj.