Lufta kundër Hamasit do t’i kushtojë Izraelit mbi 63 miliardë euro

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Maj, 2024 21:20

Lufta kundër Hamasit do t’i kushtojë Izraelit mbi 63 miliardë euro

Lufta kundër Hamasit do t’i kushtojë Izraelit 253 miliardë shekel, një shifër e barabartë me 63 miliardë euro. Kjo është vlerësuar nga guvernatori i Bankës Qendrore të Izraelit, Amir Yaron sipas të cilit llogariten kostot e mbrojtjes, shpenzimet për nevojat civile dhe humbjet në të ardhurat nga taksat në vitet 2023 deri në 2025.

“Times of Israel” raporton se Yaron paralajmëroi që kostot e sigurisë dhe të luftës civile janë “të rëndësishme” dhe përfaqësojnë një barrë buxhetore.

“Një ekonomi e begatë kërkon siguri dhe siguria kërkon një ekonomi të begatë. Prandaj, lufta nuk duhet të sjellë me vete një çek bosh për shpenzimet e përhershme të mbrojtjes dhe është e nevojshme të gjenden ekuilibrat e duhur”, tha ai.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Maj, 2024 21:20