Gashi: Do ta kthejmë Kuvendin në institucionin më të respektuar

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 31 Maj, 2024 21:26

Gashi: Do ta kthejmë Kuvendin në institucionin më të respektuar

Kryetari i ri i Kuvendit, Afrim Gashi, tha se gjatë mandatit të tij do të punojë që Kuvendi ta ketë edhe praktikisht rolin e lartë politik të cilin e gëzon me kushtetutë. Në emisionin “Top Tema” në TV Telma, Gashi tha se duhet të kthehet besimi i qytetarëve në këtë institucion.

“Unë dua që ta kthejmë besimin e qytetarëve te Kuvendi. Siç është në Kushtetutë, dua që Kuvendi të jetë institucioni më i respektuar në shtet. Dhe besoj, shumë besoj dhe jam i bindur se do të arrijmë suksese të mëdha”, tha Gashi.

Ai tha se bashkë me partitë politike, mediat dhe organizatat joqeveritare do të punojë që Kuvendi të jetë arenë kryesore e debatit politik dhe shoqëror në vend.

“Do ta hapim Kuvendin. Do të jetë agorë e demokracisë, e debateve. Kjo është ëndrra ime për Kuvendin. Varet nga shumë njerëz, jo vetëm nga ne, por më së shumti nga dhe ne do të japim maksimumin”, deklaroi Gashi.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 31 Maj, 2024 21:26