Dronët DJI së shpejti do të ndalohen në SHBA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 10 Qershor, 2024 20:33

Dronët DJI së shpejti do të ndalohen në SHBA

E ardhmja e dronëve DJI (Da Jiang Innovations) është e pasigurt pasi Akti i Shtypjes së Dronëve të CCP, i prezantuar nga Rep. Elise Stefanik (R-New York), fiton mbështetje në Kongresin e SHBA

Projektligji i fundit kërkon të shtojë DJI në listën e mbajtur nga Komisioni Federal i Komunikimeve (FCC) sipas Aktit të Rrjeteve të Komunikimeve të Sigurta dhe të Besuara të vitit 2019. Kjo do të bllokonte dronët DJI nga operimi në infrastrukturën e komunikimit amerikan, duke i bërë ato praktikisht të papërdorshme.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 10 Qershor, 2024 20:33