Interesim i ulët për infermierë në Evropë pas pandemisë së Koronavirusit

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 10 Qershor, 2024 22:13

Interesim i ulët për infermierë në Evropë pas pandemisë së Koronavirusit

Interesi për profesionin e infermierisë tek adoleshentët në shumë vende evropiane ka rënë pas pandemisë COVID.

Sipas Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD), pandemia e koronavirusit ka çuar në punë të zgjatur dhe stres të rëndë për punonjësit e kujdesit shëndetësor.

Infermierët janë në qendër të këtyre sfidave dhe ka shqetësime se profesioni i infermierit mund të bëhet më pak tërheqës për të rinjtë.Bazuar në të dhënat e Programit për Vlerësimin Ndërkombëtar të Studentëve (PISA), OECD shumë të rinj aspirojnë të bëhen infermierë.Pavarësisht rënies, Norvegjia ende raportoi interesin më të lartë për infermierinë mes 15-vjeçarëve me 3.9 për qind në 2022.Holanda dhe Franca pasuan, me norma interesi përkatësisht 3.3 dhe 3.1 për qind. Këto ishin tre vendet e vetme ku interesi i kaloi 3 për qind.Interesi për infermierinë ishte më pak se 1 për qind në shtatë vende, duke përfshirë Poloninë, vendet baltike (Letonia, Estonia dhe Lituania), Hungaria, Italia dhe Greqia.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 10 Qershor, 2024 22:13