Tregime nga luf ta e vitit 2001

Flaka
Botuar nga Flaka 13 Qershor, 2024 01:23 Përditësuar

Tregime nga luf ta e vitit 2001

Ishte data 8 gusht t ë vitit 2001 kur në vendin e quajur Karpallak rrugës mes Tetovës e Shkupit, ndodhi një dyluftim mes pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare dhe Armatës së Maqedonisë.  Në një pritë të ngritur nga ushtarët e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, humbën jetën 10 pjesëtarë të ARM-së, që të gjithë nga Prilepi.

Në momentet kritike, ushtarët e UÇK-së sulmuan karvanin e armatës maqedonase, humbën jetën 10  rezervistët ushtarakë.

Konflikti filloi në fshatin Tanushë, rrethina e Shkupit, dikur kah mesi i shkurtit të vitit 2001 dhe së shpejti u zgjerua edhe në fshatrat e Tetovës, në disa pjesë të qytetit, në rajonin e Likovës, rrethina e Kumanovës dhe në disa fshatra të Shkupit (Haraçinë, Radushë dhe Luboten).

Flaka
Botuar nga Flaka 13 Qershor, 2024 01:23 Përditësuar