Sindikata Diplomatik: Shkuarja e Ejupit në Bon, jokorrekte

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 17 Qershor, 2024 22:47

Sindikata Diplomatik: Shkuarja e Ejupit në Bon, jokorrekte

Dënim dhe reagim i ashpër nga sindikata diplomatike e RMV për vendimin e ministrit në largim të Punëve të Jashtme për dërgimin e ish-prezantueses Besmira Ejupi, si dhe dhjetëra personave të tjerë për ndihmë në misionet diplomatike konsullore, përcjell FLAKA.

Të paktën, vendimi i ministrit është simptomatik, por edhe i pasaktë, thonë sindikata.

“Është e qartë se synimi është që të shkojmë me një devijim të tillë për të dërguar diplomatë për disa merita të tjera, padyshim jo sepse ka një nevojë kaq urgjente në ato misione konsullore për momentin, sepse nëse merret parasysh fakti që çdo vit dy deri në tre diplomatët munden që ata të dalin me leje për shkak të një mundësie reale tani shkova në një javë që ata duhet të shkojnë 15 për ne është simptomatike për të thënë të paktën dhe e pasaktë sidomos për shkak të periudhës në të cilën jemi, ndaj ne si sindikatë e dënojmë ato veprime edhe pse sigurisht do të jetë nën një mbulesë që për momentin ka nevojë dhe vëllim të shtuar të punës, por megjithatë të dërgohen 15 në një javë për ndihmë, ne e konsiderojmë të pasaktë dhe e dënojmë”, thotë Vele Trpevski, kryetar i sindikatës diplomatike.

Bujar Osmani dy vite më parë tentoi ta emëronte Ejupin konsull në Nju Jork, por pas një sërë reagimesh në atë kohë për formimin e saj profesional dhe kualifikimet profesionale, ai e tërhoqi vendimin. Arsyetimi i MPJ-së për dërgimin e 15 personave për të ndihmuar në këtë moment është se ka shumë punë gjatë periudhës së verës. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 17 Qershor, 2024 22:47