6 shenja të qarta që jeni lodhur mendërisht

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 19 Qershor, 2024 20:37

6 shenja të qarta që jeni lodhur mendërisht

A ndodh shpesh që të ndiheni të lodhur? Trupi juaj po ju dërgon sinjale…

Shëndeti mendor i një personi gjithashtu lodhet. A ndiheni ndonjëherë sikur nuk mund të duroni më? Ju vuani nga lodhja mendore, jeni të lodhur mendërisht.

Stërlodhja nuk është e mirë për shëndetin, prandaj mendja, ashtu si trupi, duhet të pushojë.

Këtu janë 6 shenjat që tregojnë se jeni të lodhur mendërisht:

1. Ju nuk mund t’i dëgjoni njerëzit rreth jush duke folur

A nuk e toleron truri juaj edhe një bisedë tjetër? Nëse shqetësoheni kur dëgjoni për njerëzit e tjerë, mund të jetë një shenjë se mendja juaj po ju thotë diçka, domethënë, ju duhet të ngadalësoni.

Truri juaj është i mbingarkuar!

Merrni pak kohë për të qëndruar vetëm dhe në heshtje. Ky moment i heshtjes mund të jetë ajo që ju duhet të bëni për të rinisur komunikimin të tjerët.

2. Shumë gjëra ndodhin rreth jush, por ju nuk mund t’i menaxhoni ato

Ka ndoshta shumë gjëra për të menduar në të njëjtën kohë dhe nuk është mirë për trurin tuaj. Truri nuk është i dizajnuar për të trajtuar kaq shumë gjëra në të njëjtën kohë.

Mundohuni të bëni një gjë në një kohë dhe ndoshta do të gjeni pak qetësi.

3. I harroni gjërat

Duhet të shkoje në atë darkë që të ftuan që mbrëmë. Keni harruar plotësisht ftesën e mikut tuaj. Ju nuk e mbani mend pse keni shkuar në atë dyqan. Këto janë shenja të qarta që keni shumë gjëra për të bërë.

Bëni një listë të gjërave që duhet të bëni çdo ditë. Truri juaj i ruan gjërat më mirë, nëse i shkruani ato. Mundesh pastaj, për habinë tuaj të madhe, që të mos i harroni gjërat sërish.

4. Të lodhur fizikisht pa arsye

Ju keni fjetur shumë, por ndiheni të lodhur plotësisht. Ndjeni sikur nuk mund të lëvizni një muskul. Është ndoshta një shenjë tjetër që truri juaj është në “i mbingarkuar”.

Shëndeti juaj fizik ka shumë të bëjë me atë që po ju ndodh mendërisht. Kur ulni ritmin mendor, trupi juaj punon si duhet. Nëse jeni duke përjetuar simptoma fizike të pashpjegueshme, mendja juaj mund të jetë fajtore.

Mundohuni të jeni të vetëdijshëm për çdo moment. Mbyllni sytë dhe merrni frymë thellë. Duke qenë i vetëdijshëm, trupi juaj mund të jetë më i përgjegjshëm.

5. Nuk mund të mendoni

Ju jeni në punë dhe mendja juaj nuk punon. Truri juaj ka ndërprerë lidhjen siç duhet. Mendja juaj është si një kompjuter që është bllokuar. Kjo do të thotë që ju keni kaluar kufijtë e “mbretërisë së lodhur mendërisht”.

Jepini trurit tuaj pak kohë për t’u shëruar. Ndoshta ju duhet të gjeni pak kohë për rikuperuar shëndetin tuaj mendor.

6. Ju keni një përzierje të emocioneve

Gjithçka duket e hutuar. Ju nuk e dini nëse do të qani apo qeshni. Qeshni dhe qani për një orë. Miqtë tuaj po pyesin se çfarë po ndodh me ju.

Të gjitha këto janë shenja se bilanci juaj emocional është çrregulluar. Si rezultat i lodhjes, duhet të gjeni diçka që balancon ato emocione. Ushtrimi, meditimi dhe terapia mund t’ju ndihmojnë në këto raste.

Mirëqenia juaj është veçanërisht e rëndësishme në këto raste. Mund të duhet pak kohë për të kuptuar se gjërat nuk po shkojnë mirë, por është e rëndësishme që të zvogëloni ritmin e furishëm të jetës suaj.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 19 Qershor, 2024 20:37