Energjia, KRRE nuk pret ulje të tarifës së rrjetit

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 19 Qershor, 2024 19:39

Energjia, KRRE nuk pret ulje të tarifës së rrjetit

Kreu i Komisionit Rregullator i Energjetikës, nuk pret që gjatë verës të ulet tarifa e rrjetit të energjisë elektrike, sepse nuk janë krijuar kushte ekstreme që të ndodh kjo.

Por, Marko Bislimovski thotë se prej 1 janarit kur duhet të përcaktohet çmimi, në kushte të caktuara, një gjë e tillë është e mundur që të ndodhë. Ai thotë se presioni për çmimin e energjisë elektrike për amvisëritë mund të ulet me transferimin e kompanive të vogla në tregun e lirë.

“Tarifa e rrjetit në këtë moment përcaktohet deri në fund të vitit. çmimi i rrjetit do të përcaktohet kah fundi i dhjetorit në pajtueshmëri me metodologjinë, nëse nuk ka ndryshime dramatike, por nëse ka ne atë do ta bëjmë më herët. Për prej 1 janarit do të shohim nëse do të ketë ulje të humbjeve. Do të kemi qeveri të re, udhëheqësi të re të ESM-së dhe me siguri do të ketë ndryshime në politikë, por edhe ajo ndaj humbjeve, por është e mundur që tarifa e rrjetit të ulet”, tha Marko Bislimovski, kryetar i KRRE-së. /Alsat.mk

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 19 Qershor, 2024 19:39