Hyjnë në fuqi disa rregulla të reja në futboll

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 1 Korrik, 2024 13:54

Hyjnë në fuqi disa rregulla të reja në futboll

Me fillimin e ditës së parë të korrikut, nis sezoni i ri. Promovimet dhe rëniet bëhen efektive, ashtu si përfundimi i kontratave dhe angazhimet e reja të futbollistëve dhe klubeve në fillimin e çdo sezoni.

IFAB ndryshon ose prezanton rregulla të reja me synim, veçanërisht, një lojë më të rrjedhshme dhe më tërheqëse për tifozët.

Një sezon më shumë shqetësimi i tyre i madh nuk është tjetër përveç përfundimit të protestave masive dhe humbjeve të kohës.

Këtë herë, ndryshimet nuk janë aq agresive sa në sezonet e mëparshme dhe siç ndodh gjithmonë, megjithëse hyjnë në fuqi që nga dita e sotme, në kompeticionet tashmë të nisura, domethënë, në Euro 2024, nuk do të jenë në fuqi.

Këto janë ndryshimet:

Në rast të një tronditjeje të trurit, mund të ketë një ndryshim të gjashtë.

Jo çdo prekje me dorë që pengon një rast të qartë dhe të dukshëm do të jetë karton i kuq: do të ndëshkohet me penallti dhe karton të verdhë.

Penalltia do të përsëritet vetëm nëse lojtari që hyn në zonë ka ndikim në rezultatin përfundimtar të aksionit.

Në goditjet nga këndi, topi në momentin e gjuajtjes së një penalltie duhet të jetë në qendër të pikës.

Në penallti, topi duhet të jetë në kontakt me qendrën e rrethit të vizatuar në fushë.

Penalizimi i protestave nga lojtarët që nuk janë kapitenë (në provë në Euro 2024 dhe Copa America).

Koha që portierët mund të mbajnë topin zgjatet nga 6 në 8 sekonda.

Në pjesën e pajisjeve, specifikohet që portierët mund të përdorin pantallona të gjata.

Ndalesa e qetësimit. Arbitri mund të dekretojë një ndalesë që kapitenët dhe trajnerët të sigurojnë që shokët e skuadrës dhe stafi teknik të sillen siç duhet në situata të caktuara.

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 1 Korrik, 2024 13:54