Qeveria e re e Afrikës së Jugut frymëzon shpresë dhe frikë

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 1 Korrik, 2024 19:38

Qeveria e re e Afrikës së Jugut frymëzon shpresë dhe frikë

Presidenti Cyril Ramaphosa ka formuar një qeveri të re koalicioni në Afrikën e Jugut, pasi partia e tij, Kongresi Kombëtar Afrikan (ANC), humbi shumicën parlamentare në zgjedhjet e majit. Kjo është hera e parë që një koalicion ka ardhur në pushtet në tre dekada.

Koalicioni përfshin ANC-në, Aleancën Demokratike (DA) dhe parti të tjera. John Steenhuisen, ish-udhëheqësi kryesor i opozitës, u emërua ministër i bujqësisë. Ndërsa shumë e përshëndetën këtë hap drejt bashkëpunimit, ka edhe shqetësime për sfidat ekonomike dhe politikat sociale të ardhshme.

Bizneset dhe punëtorët janë të ndarë në mendime, ndërsa analistët vlerësojnë se kabineti i ri do të duhet të përballojë sfida të mëdha për të rindërtuar ekonominë e vendit.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 1 Korrik, 2024 19:38