Truke të thjeshta për të hequr qafe mizat e bezdisshme

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 2 Korrik, 2024 20:51

Truke të thjeshta për të hequr qafe mizat e bezdisshme

“Një mizë e shtëpisë femër mund të prodhojë deri në 500 vezë në ditë, të cilat çelin në të njëjtën ditë dhe më pas zhvillohen nga një vezë në një mizë të rritur në vetëm pesë deri në shtatë ditë,” tha për Mirror eksperti i insekteve, Paul Blackhurst . Sipas tij, prandaj është thelbësore që të fillohet të merret me problemin përpara se ai të dalë jashtë kontrollit.

Hiqni rregullisht mbetjet ushqimore

Për të parandaluar shumimin e mizave në ambiente të mbyllura, është e rëndësishme që mbetjet e ushqimit të hidhen shpejt, të mbulohen koshët e mbeturinave ushqimore dhe të mbyllen mirë dyert dhe dritaret e kuzhinës.

Rrjetat e insekteve

Vendosja e rrjetave kundër mushkonjave në dyer dhe dritare mund të ndihmojë gjithashtu në parandalimin e mizave duke kufizuar aksesin e tyre në hapësirat e brendshme dhe duke reduktuar kontaktin e tyre me zonat e përgatitjes së ushqimit.

Kurthe fluturash

Kurthet e mizave mund të ndihmojnë në zvogëlimin e numrit të mizave rreth shtëpisë tuaj përpara se të hyjnë në ambiente të mbyllura.

Një përbërës i thjeshtë kuzhine mund të funksionojë mirë si kurth: uthulla e mollës. Megjithatë, nëse problemet e mizave janë më të vazhdueshme, rekomandohet që të kërkoni ndihmë profesionale.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 2 Korrik, 2024 20:51