2023 vit rekord për muzetë e Italisë

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 3 Korrik, 2024 20:48

2023 vit rekord për muzetë e Italisë

2023 ishte një vit rekord për hyrjet në muzetë italianë me Koloseun dhe Panteonin në Romë që kryesojnë renditjen, sipas shifrave të paraqitura në ministrinë e kulturës të mërkurën.

Në total rreth 58 milionë njerëz hynë në muzetë e Italisë vitin e kaluar, pak më shumë se një milion më pak se popullsia italiane. Kjo u rrit me 10.7 milionë në vitin 2022, një rritje prej 23% në numrin e vizitorëve.

Ishte 2.4 milionë më i lartë se viti para pandemisë 2018. Koloseu kishte mbi 12 milionë vizitorë, i ndjekur nga Panteoni me mbi pesë milionë, një numër që tani po bie për shkak të tarifës së re të hyrjes në tempullin e të gjithë perëndive.

Galeria Uffizi ishte e treta, e ndjekur nga Pompei, Galeria Accademia e Firences (shtëpia e Davidit të Michelangelo), Castel Sant’Angelo, Muzeu Egjiptian i Torinos, Reggia di Caserta, Villa e Hadrianit dhe Villa d’Este në Tivoli dhe Vittoriano dhe Palazzo Venezia.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 3 Korrik, 2024 20:48