Ushqimet që mund të shërojnë diabetin

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 3 Korrik, 2024 08:16

Ushqimet që mund të shërojnë diabetin

Zgjedhja e ushqimeve të shëndetshme për ata që kanë diabetin e tipit 2 është tejet e rëndësishme për të mbajtur në kontroll këtë sëmundje.

Por ka edhe ushqime të cilat jo vetëm që e mbajnë në kontroll diabetin, por edhe e përmisojnë atë.

Hulumtuesit kanë identifikuar disa ushqime kyçe që duket se e përmisojnë gjendjen e njerëzve me diabet dhe ndoshta ulin rrezikun.

Boronica

Portokalli

Çokollata e zezë

Vaji i ullirit

Perimet e gjelbërta

Lajthitë dhe gjalpi i kikirikut

Kanella

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 3 Korrik, 2024 08:16