Fitimet e Samsung rriten me 15 herë për shkak të AI

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 5 Korrik, 2024 20:08

Fitimet e Samsung rriten me 15 herë për shkak të AI

Samsung Electronics ditën e Premte tha se pret rritje të fitimit me 15 herë në tre mujorin e dytë të vitit ndërsa çmimet në rritje të gjysmëpërçuesve si rezultat i boomit të inteligjencës artificiale kanë ringritur gjigantin Korean përballë humbjeve të një viti më parë.

Prodhuesi më i madh në botë i çipeve të memories, smartfonëve dhe TV parashikon fitime prej 7.54 miliardë dollarësh në tre mujorin e dytë që u mbyll me 30 Qershor, ndërsa një vit më parë kishte 485 milionë dollarë fitim.

Të ardhurat e kompanisë u rritën me 23 përqind tha Samsung. Divizioni kryesor gjysmëpërçues i Samsung ka të ngjarë të ketë postuar fitimin e tij të dytë radhazi tremujor, duke u përmirësuar në tremujorin e parë, pasi çmimet e çipave të memories vazhdojnë të rriten nga mesi i vitit 2022 deri në fund të vitit 2023, i cili u shkaktua nga kërkesa e dobët pas pandemisë për pajisjet që përdorin çipet.

Kërkesa e lartë për çipa DRAM të nivelit të lartë, siç janë çipat e memories me gjerësi të lartë të brezit (HBM) të përdorura në çipat e AI, si dhe çipat e përdorur në serverët e qendrave të të dhënave dhe pajisjet që ekzekutojnë shërbimet e AI, kanë ndihmuar në rritjen e çmimeve të çipave, thanë analistët.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 5 Korrik, 2024 20:08