Dhe vetëm një gotë alkool në ditë shkurton jetën

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 8 Korrik, 2024 15:23

Dhe vetëm një gotë alkool në ditë shkurton jetën

Dr. Tim Stockwell i Institutit Kanadez për Kërkime mbi Përdorimin e Substancave tha se ata që pinë dukshëm më shumë alkool se kaq (rreth 35 pije në javë) mund të shkurtojnë jetëgjatësinë e tyre deri në dy vjet.

“Alkooli është ‘droga’ jonë e preferuar rekreative. Ne e përdorim atë për kënaqësi dhe relaksim, dhe gjëja e fundit që duam të dëgjojmë është se po shkakton dëm. “Është ngushëlluese të mendosh se disa pije janë të mira për shëndetin tonë, por fatkeqësisht bazohet në shkencë të keqe”, tha ai.

Ai theksoi se asnjë sasi alkooli nuk është e sigurt. Hulumtimet e fundit kanë treguar se konsumimi i alkoolit mund të rrisë rrezikun e problemeve të caktuara shëndetësore, si kanceri, sëmundjet e zemrës, goditjet në tru, sëmundjet e mëlçisë dhe më shumë, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Edhe pse prej kohësh besohet se vera e kuqe është e mirë për zemrën tuaj me masë, kjo nuk është domosdoshmërisht kështu, pasi disa studime kanë treguar të kundërtën.

“Të jesh në gjendje të pish është një shenjë se jeni ende i shëndetshëm, jo ​​një shkak për shëndet të mirë.” “Ka shumë mënyra se si këto studime japin rezultate të rreme që keqinterpretohen, kështu që ju mendoni se alkooli është i mirë për ju,” thotë Stockwell.

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 8 Korrik, 2024 15:23