Ushqimet që lehtësojnë dhimbjen e kokës – çfarë të konsumoni?
Dhimbjet e kokës janë një nga shqetësimet më të përhapura në jetën e përditshme, por dieta e duhur mund të ndihmojë ndjeshëm në parandalimin dhe lehtësimin e tyre. Ekspertët e ushqimit sugjerojnë disa ushqime me veti hidratuese, anti-inflamatore dhe relaksuese që ndikojnë pozitivisht në qarkullimin e gjakut dhe balancën nervore.
Uji dhe frutat me përmbajtje të lartë uji
- Dehidrimi është një shkaktar i zakonshëm i dhimbjes së kokës
- Shalqiri, kastraveci dhe luleshtrydhet ndihmojnë në hidratim optimal
Peshku i yndyrshëm (salmon, sardelet)
- I pasur me omega-3, përmirëson qarkullimin dhe redukton inflamacionin
- Ndihmon në uljen e intensitetit të dhimbjes
Spinaqi dhe perimet me gjethe jeshile
- Burim i mirë i magnezit, që ndihmon në relaksimin e muskujve
- Zvogëlon shpeshtësinë e dhimbjeve të kokës
Bajamet dhe arrat
- Të pasura me magnez dhe vitaminë E
- Veti antioksiduese dhe qetësuese
Çaji me xhenxhefil ose kamomil
- Xhenxhefili ka efekt anti-inflamator dhe analgjezik
- Kamomili ndihmon në qetësimin e sistemit nervor
Kujdes mjekësor: Në rast dhimbjesh të vazhdueshme ose shumë të forta, rekomandohet konsultimi me mjekun për diagnozë të saktë dhe trajtim të personalizuar.
Flaka














