E Majta: I shtrijmë dorën VMRO-DPMNE-së për t’u thënë JO ndryshimeve kushtetuese

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 29 Prill, 2024 15:20

E Majta: I shtrijmë dorën VMRO-DPMNE-së për t’u thënë JO ndryshimeve kushtetuese

Sipas bartësit të listës NjZ 2, Amar Mecinoviq, E Majta mbështeti kandidatin e pavarur për herë në rrethin e parë për zgjedhjet presidenciale si parti, por qëllimi i së Majtës janë zgjedhjet parlamentare, përcjell Nistori.

“Qytetarët e dinë se në Kuvend E Majta ishte armik i pabesueshëm i qeverisjes LSDM dhe BDI-së, si në shembujt kundër kryeparlamentarit Xhaferi ashtu edhe kundër të gjitha proceseve. Ne e mbështetëm formimin e një shumice të re kur Zaevi duhej të shtyhej dhe legjitimiteti i tij të humbiste dhe ia dolëm”, thotë Mecinoviq.

E majta ndjek dëshirat e qytetarëve dhe ajo dëshirë është mospërfshirja e bullgarëve në Kushtetutë.

“Mickoskin e uruan Taravari dhe Kasami për rezultatet e raundit të parë dhe thanë se së bashku do t’i kalojnë ndryshimet kushtetuese. Këtu ne përgëzojmë dhe kërkojmë që të MOS kalojnë ndryshimet kushtetuese – sepse ky është vullneti i popullit. Në mandatin e kaluar kemi qenë armiqtë më të mëdhenj të LSDM-së dhe BDI-së, si me shembullin e kryeparlamentarit Xhaferi ashtu edhe me formimin e shumicës së re për ta shtyrë Zaevin. Dhe tani le të fokusohemi në problemet e qytetarëve për të cilat programi ynë ka zgjidhjet më të mira”, tha mbajtësi i IE2 Mecinović.

E Majta vazhdon të fokusohet te problemet e qytetarëve. Programi i Majtës, sipas Mecinović synon problemet e qytetarëve dhe ofron zgjidhje konkrete për problemet më urgjente të target grupeve vulnerabël, klasës punëtore dhe të gjithë qytetarëve në Maqedoni. 

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 29 Prill, 2024 15:20