Shënohet 330 vjetori i vdekjes së Pjetër Bogdanit

Shënohet 330 vjetori i vdekjes së Pjetër Bogdanit

Në 330 vjetorin e vdekjes së Pjetër Bogdanit, në Kishën Katolike në Kosovë, Dioqeza Prizren-Prishtinë, sonte është mbajtur një konferencë shkencore. Veprat e Pjetër Bogdanit janë vlerësuar lartë për fenë krishtere, e për popullin shqiptar në përgjithësi. Ipeshkvi i Kosovës,

Lexo tërë artikullin
Ekspozita mbarëkombëtare, “Çmimi i Nëntorit”, shkon në duart e Melik Arsllani | FOTO

Ekspozita mbarëkombëtare, “Çmimi i Nëntorit”, shkon në duart e Melik Arsllani | FOTO

Në organizim të Shoqatës së Artistëve të Artit Figurativ “Draudacum”, dhe me mbështetje financiare të Komunës së Gostivarit dhe Ministrisë së Kulturës, me rastin e festës kombëtare të 28 Nëntorit, në Gostivar u mbajt edicioni i 14 i ekspozitës mbarëkombëtare

Lexo tërë artikullin
Shkup, përfundoi Festivali “Akt Fest”

Shkup, përfundoi Festivali “Akt Fest”

Me shfaqjen “Medea”, nga Teatri eksperimental i Tiranës “Kujtim Spahivogli”, përfundoi festival “Akt Fest”, i pari i këtij lloji në vend, i cili u realizua prej më 30 nëntor deri më 4 dhjetor në Shkup. Në përfundim të festivalit, Juria

Lexo tërë artikullin
Nëntë vite “punë” dhe Teatri askund

Nëntë vite “punë” dhe Teatri askund

Sipas përllogaritjeve, nëse në vitin 2020 fillon faza e dytë dhe nevojiten edhe tre vite derisa të përfundojë, atëherë shtetit i është dashur 9 vite që të ndërtojë objektin e Teatrit dhe Bibliotekës në Tetovë. Faza e dytë apo kompletimi i

Lexo tërë artikullin
Veç jetëve të njerëzve, humbje dhe nga trashëgimia kulturore

Veç jetëve të njerëzve, humbje dhe nga trashëgimia kulturore

Përveç humbjeve tragjike të jetëve, Shqipëria sot ka pësuar dhe humbje në anën e kulturës historike. Muret mijëra vjeçare të kalasë së Durrësit janë shembur pjesërisht, ndërkohë që edhe kalaja e Krujës, një nga simbolet e historisë sonë, ka pasura

Lexo tërë artikullin
Më shumë se gjysma e të rinjve duan të ikin nga vendi

Më shumë se gjysma e të rinjve duan të ikin nga vendi

Një e treta e popullsisë që jeton në Maqedoninë e Veriut ka menduar ose ka në plan që të largohen nga vendi, tregon anketa më e fundit e Detektor-it në Sitel, përcjell in7. Plotë 32.9 përqind e të anketuarve janë

Lexo tërë artikullin
40 vjetori i veprimtarsië së AKV “Ibe Palikuqi”, shënohet me program të larmishëm artistik

40 vjetori i veprimtarsië së AKV “Ibe Palikuqi”, shënohet me program të larmishëm artistik

Me rastin e shënimit të “40 Vjetorit” të themelimit të ansamblit të këngëve dhe valleve “IBE PALIKUQI – SHKUP” u realizua Akademi solemne me artistë dhe artëdashës të cilët na dhuruan një program të larmishëm falë frymëzimit që ata na

Lexo tërë artikullin
ITShKShM, u promovua libri “Biseda me Omer Kaleshin”

ITShKShM, u promovua libri “Biseda me Omer Kaleshin”

Në mjediset e Institutit të Trashegimisë Kulturore dhe Shpirterore të Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup, në kuadër të manifestimit “Ditët e Alfabetit”, u perurua libri “Biseda me Omer Kaleshin” nga akademiku Luan Starova. Akedemik Starova tha se librin e ka

Lexo tërë artikullin
Filluan aktivitetet për Ditën e Alfabetit. Në Manastir u promovua libri i David Hosaflook

Filluan aktivitetet për Ditën e Alfabetit. Në Manastir u promovua libri i David Hosaflook

Në Manastir filluan aktivitetet zyrtare për shënimin e “Ditëve të Alfabetit të shqipes”. Aktivitet i parë në kuadër të këtij manifestimi ishte promovimi i librit “Lëvizja protestante te shqiptarët, 1816-1908” i autorit David Hosaflook. Në fjalën e tij zëvendëskryeministri, Sadulla

Lexo tërë artikullin
Per librin “ Gjethnaje shpirti”, shkruan Arber Ahmetaj

Per librin “ Gjethnaje shpirti”, shkruan Arber Ahmetaj

Per librin “ Gjethnaje shpirti” vlerësim nga Arber Ahmetaj … Poezi të shkurtëra, me nga një metaforë ndriçuese! Shpesh përvëluese! Të mënçura, poezi gjendjeje, ku identifikohen shumë lexues! Pastaj, njëra prej atyre poezive më shënjoi fort: bëhej fjalë për një

Lexo tërë artikullin

REKLAMA