Ka vende të lira të punës, por s’ka kuadro! Bexheti: Nevojiten ndryshime në Ligjin për Arsim

Numri i vendeve të lira për punë në Maqedoninë e Veriut sipas Agjencisë për punësim është 8119. Ndërkohë 106 618 persona janë paraqitur si të papunë,  nga të cilët vetëm 47273 kërkojnë punë. Rektori e UEJL-së Abdylmenaf Bexheti thotë se universitetet

Read Full Article

Rregullorja e re: Jo aq lehtë deri te kreditë e shpejta!

“Kredi online të përballueshme më këste nga 3.000 deri në 12.000 denarë. Aplikoni menjëherë. Dokumentacion minimal, aplikim dhe miratim i shpejtë”, janë një pjesë e ofertave pavarësisht rregullores së re për kreditë e shpejta të miratuar nga Ministria e Financave,

Read Full Article

Janë ulur edhe importi edhe eksporti në dy muajt e parë të këtij viti

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikës, vlera e përgjithshme e eksportit të mallrave në Republikën e Maqedonisë së Veriut, në janar-shkurt 2024, është 1 207.9 milionë euro, me ç’rast shënon ulje prej 9.9 % krahasuar me periudhën e

Read Full Article

AVK: Me masat e Bankës Popullore, inflacioni do të vazhdojë të ngadalësohet

“Politika e përshtatshme monetare, stabilizimi i çmimeve të ushqimeve në tregjet botërore, si dhe ngrirja e përkohshme e çmimeve të ushqimeve në vendin tonë kanë ndikuar në uljen e inflacionit”, thekson agjencia e vlerësimit të kredisë “Fitch” në raportin e

Read Full Article