Back to homepage

Etiketë "Portalb"

Çfarë pas pranimit të BE-së për nisjen e bisedimeve qasëse

Çfarë pas pranimit të BE-së për nisjen e bisedimeve qasëse

Menjëherë pas miratimit të propozimit francez në Parlamentin e Maqedonisë së Veriut, më 19 korrik u zhvillua konferenca e parë ndërqeveritare midis Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë me Bashkimin Evropian. Negociata nuk do të fillojnë derisa të bëhen ndryshimet kushtetuese nga pala

Read Full Article
Qindra milionë euro borxhe të prapambetura trokasin në “derën e qeverisë” – po mendohet edhe për shlyerje të parakohshme!

Qindra milionë euro borxhe të prapambetura trokasin në “derën e qeverisë” – po mendohet edhe për shlyerje të parakohshme!

Qeverisë këtë vit do t’i nevojiten 191 milionë euro për t’i shlyer detyrimet tashmë të prapambetura, për financimin e “vrimës së buxhetit” prej 693 milionë euro. Qeveria planifikon të marrë hua në tregun e brendshëm me obligacione shtetërore në një

Read Full Article
Mbi 60% e fekaleve përfundojnë të patrajtuara në lumenj dhe liqene, po priten impiantet e trajtimit

Mbi 60% e fekaleve përfundojnë të patrajtuara në lumenj dhe liqene, po priten impiantet e trajtimit

Sasia e ujërave të zeza të prodhuara nga amvisëritë dhe kompanitë e Maqedonisë në vitin 2021 është rritur, megjithatë 62% e fekaleve të krijuara në vend derdhen si të patrajtuara në lumenj, liqene dhe ujërat nëntokësore dhe e ndotin pasurinë

Read Full Article
Në industrinë e Maqedonisë së Veriut është regjistruar rritje e prodhimit dhe ulje e numrit të punëtorëve

Në industrinë e Maqedonisë së Veriut është regjistruar rritje e prodhimit dhe ulje e numrit të punëtorëve

Në Maqedoninë e Veriut gjatë muajit maj është regjistruar për 1.7 përqind ulje e numrit të punësuarve, derisa prodhimi industrial ka shënuar rritje për 8.5 përqind, transmeton Portalb.mk. “Numri i të punësuarve në industri gjatë muajit maj të vitit 2022, krahasuar

Read Full Article
Nuk ekziston Jasmina nga Tetova, e cila duke ngrënë “oriz turk” humbi 23 kilogramë për dy muaj

Nuk ekziston Jasmina nga Tetova, e cila duke ngrënë “oriz turk” humbi 23 kilogramë për dy muaj

Në fotografitë e shpërndara në postim nuk shihet Jasmina nga Tetova, por është Sheril Bllajt, 33-vjeçarja nga Eseks i Anglisë. Në tekstin e publikuar në “Independent” para plotë 7 viteve, gjegjësisht në vitin 2015, ajo thotë se ka filluar të

Read Full Article