Masakrat serbe në Dibër dhe Gostivar, telegrami që alarmoi botën (FOTO)

Masakrat serbe në Dibër dhe Gostivar, telegrami që alarmoi botën (FOTO)

Dërgues të këtij telegrami të datës 4 tetor 1913 janë Aqif Pashë Elbasani, Lef Tasi (duhet të jetë Lef Nosi) dhe Gregor Silka. Nga Elbasani, telegrami i dërgohet Aubrey Herbertit në Londër nga i cili kërkohet ndihmë pas masakrave që

Lexo tërë artikullin
NËNA E MËRGIMTARIT – ERALD SELCA

NËNA E MËRGIMTARIT – ERALD SELCA

Mërgata shqiptare mbetet shtyllë e kombit shqiptar dhe mirëqënies sonë dhe meriton respektin maksimal. Mërgimtari për qef nuk la vendin po nga okupimet hallet e jetës dhe sa herë të shkon dhe vjen në Kosovë patrioti mërgimtari humanisti Hysni Elshani

Lexo tërë artikullin
OPINION | Mosbindja qytetare, shkruan  Nga Blerta Haxhiaj

OPINION | Mosbindja qytetare, shkruan Nga Blerta Haxhiaj

Lëvizja e parë politike mund të quhet despotike, nëse ajo është e lidhur me diskursin historik të botës politike, përmban një thesar përmbarues. Eurocentrizmi mund të përshpejtojë papërshtatshmërinë të despotizmit. Pikëpamja teorike është norma e një disipline akademike nëse duhet

Lexo tërë artikullin
OPINION | Shoqëria postmoderniste urbane, shkruan: Blerta Haxhiaj

OPINION | Shoqëria postmoderniste urbane, shkruan: Blerta Haxhiaj

Nga Blerta Haxhiaj  Seksualiteti paraqitet si territor problematik që duhet për të na nxjerrë nga përbashkësia duke na bërë të kënaqemi me gjërat karakteristike të shoqërisë njerëzore (arti, politika, dashuria, shkenca, feja…). Në punët e hershme Freud-i vazhdon të luajë

Lexo tërë artikullin
Veprimtari Ismet Sylejmani: Manastari në Maqedoni edhe de jure, nën udhëheqjen e Ali Ahmetit flet shqip

Veprimtari Ismet Sylejmani: Manastari në Maqedoni edhe de jure, nën udhëheqjen e Ali Ahmetit flet shqip

Manastari në Maqedoni edhe de jure, nën udhëheqjen e Ali Ahmetit flet shqip! Në këtë vit mbushen 110 vite nga koha kur është mbajtur Kongresi i Manastirit, dhe sot me 14 Mars 2018, Parlamenti i Maqedonisë nën drejtimin e Komandantit

Lexo tërë artikullin
Shën Valentini – tregti apo dashuri?

Shën Valentini – tregti apo dashuri?

Nga Blerta Haxhiaj Të quash tjetrin jo romantik është një vlerësim paska sipërfaqësor vetëm për faktin se tregon se dita e Shën Valentinit është e komercializuar, ky nuk mund të paragjykohet me parime deterministe. Si dita më kreative dhe fitimprurëse për bizneset

Lexo tërë artikullin
Misteri qesharak i jetëve tona, përtej algoritmit

Misteri qesharak i jetëve tona, përtej algoritmit

E kam kaluar gjithë jetën time duke u marrë dhe duke e vrarë mendjen për misterin njerëzor Jam i etur për dije. E ndjej shumë të gjallë kënaqësinë e zbulimeve dhe iluminimeve, dhe nuk kam pushuar së lexuari revista shkencore

Lexo tërë artikullin
Ngjarje e madhe historike!

Ngjarje e madhe historike!

Folësi legjendar e historik i radios së luftës për liri e çlirim nga pushtuesit serb” Kosova e Lirë”, personaliteti i madh kombëtar Nusret Pllana, qëndron përpara librit gjigand që dëshmon për krimet dhe gjenocidin e Serbisë pushtuese mbi shqiptarët! Kombi

Lexo tërë artikullin
Nevoja për nivelizimin dhe qëndrueshmërinë e pagave në sektorin publik

Nevoja për nivelizimin dhe qëndrueshmërinë e pagave në sektorin publik

Konfliktet më shpesh lindin mes individëve dhe grupeve sipas interesave dhe dëshirave të ndryshme. Një ndër burimet kryesore të konflikteve në shoqëri janë: dallimet, kundërthëniet, marrëdhëniet kontestuese, statusi etj. Si burime më të shpeshta të shumë konflikteve dhe pakënaqësive që

Lexo tërë artikullin