Kremlini i copëtuar nga propaganda e vet dhe nga kritikat gjithnjë e më të zëshme për iniciativën realisht të humbur në Ukrainë

Kremlini i copëtuar nga propaganda e vet dhe nga kritikat gjithnjë e më të zëshme për iniciativën realisht të humbur në Ukrainë

Pasojat e zhvillimit të fundit në Ukrainë për Kremlinin janë ende të paqarta, por ekspertët thonë se nëse kundërofensiva ukrainase vazhdon me të njëjtin ritëm, do të jetë gjithnjë e më e vështirë për Putinin të paraqitet si strateg i

Read Full Article
Komisioni Evropian konstati “kërcënimet në rritje nga dezinformatat” në Maqedoninë e Veriut

Komisioni Evropian konstati “kërcënimet në rritje nga dezinformatat” në Maqedoninë e Veriut

Dezinformatat në internet në vendin tonë po përhapen me shpejtësi dhe të tilla janë gjithnjë e më shumë. Komisioni Evropian gjithashtu shprehu shqetësim për këtë çështje në Raportin e fundit për vitin 2022 mbi progresin e Maqedonisë së Veriut në rrugën e

Read Full Article
Freedom House: Rusia me rënien më të madhe në lirinë e internetit – ka bllokuar mbi 5000 uebfaqe

Freedom House: Rusia me rënien më të madhe në lirinë e internetit – ka bllokuar mbi 5000 uebfaqe

Rusia ka rënien më të madhe në lirinë e internetit që kur Kremlini rriti përpjekjet e tij për të mbytur opozitën dhe për të heshtur mediat e pavarura në vazhdën e pushtimit të paligjshëm dhe të paprovokuar të Ukrainës, thuhet

Read Full Article
Ministria e Bujqësisë një muaj nuk mund të rikuperohet nga sulmi i hakerëve rus

Ministria e Bujqësisë një muaj nuk mund të rikuperohet nga sulmi i hakerëve rus

Sulmi i ashpër i hakerëve nga grupi rus BlackByte ka paralizuar disi punën e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave. Disa punonjës të MBPEU dëshmuan për Vërtetmatësin se nuk kishin qasje në internet në ministri, adresat elektronike të

Read Full Article
Nuk është e vërtetë që partneriteti me NATO-n nënkupton ekonomi të dobët dhe ushtri të dobët

Nuk është e vërtetë që partneriteti me NATO-n nënkupton ekonomi të dobët dhe ushtri të dobët

Shumica e vendeve anëtare të NATO-s janë ndër vendet me ekonomitë më të mira dhe ushtritë më të forta në botë. Ky fakt është në kundërshtim të plotë me pretendimin e postimit se partneriteti me NATO-n do të thotë që

Read Full Article

29
Nën
Në pjesën e tretë të Programit 200, i ftuar ishte zv/ministri i Drejtësisë, Agim Nuhiu,...
29
Nën
Shpeshë herë viktimat ngelin udhëve, pasi që kapacitet e qendrave strehuese nuk janë shumë të...
29
Nën
Drejtori i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë, Nikolçe Babovski, në emisionin “Utrinski” në “Telma” tha...
29
Nën
Viktimat e dhunës familjare kanë qenë sonte temë në Programin 200, me gazetaren Semra Musai....