Auditimi: Pa paratë e buxhetit të shtetit, partitë vështirë se do të mbijetojnë Përditësuar

Pak qytetarë e dinë që i mbështesin financiarisht ato parti që nuk janë të preferuara të tyre. Paratë e anëtarëve dhe simpatizantëve të VMRO DPMNE-së përfundojnë në arkat e LSDM-së, BDI-së, Levicës, PLD-së, por edhe anasjelltas, përcjell FLAKA. Nëse nuk

Read Full Article

Në Maqedoni në muajin shkurt janë dhënë 387 leje ndërtimi, 9.9% më shumë se vitin e kaluar

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, në shkurt 2024 janë dhënë 387 leje ndërtimi, që është 9,9% më shumë se në të njëjtin muaj të një viti më parë. Sipas lejeve të dhëna për ndërtim, vlera e parashikuar

Read Full Article

Qytetarët mund të marrin falas raport dixhital nga Regjistri i Kredive 24/7

Së fundmi, aplikimi dhe marrja e raportit nga Regjistri i Kredive në mënyrë digjitale është një shërbim që është në dispozicion të qytetarëve 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë, në maqedonisht dhe shqip. “Për ta përdorur këtë shërbim,

Read Full Article

Çfarë presidenti na nevojitet dhe çfarë kërkojnë qytetarët!?

Shtrirja e angazhimit të personit të parë të shtetit varet nga krijimtaria dhe shpikja e tij, përcjell FLAKA. Në periudhën e ardhshme do të publikojmë në mënyrë të alternuar më shumë tekste në të cilat do të hamendësojmë disa tema

Read Full Article

Fushatë presidenciale si fushatë parlamentare!

Analistët vlerësojnë se retorika e tyre si dhe zotimet shkojnë në favor të fushatës për zgjedhjet parlamentare. “Për të qenë më konkret ata të cilët mbase vërtetë mundë të zhvillojnë një fushatë presidenciale janë VMRO-DPMNE dhe LSDM. Pasi që objektivisht,

Read Full Article

Makineria propagantistike vihet në lëvizje kundër gazetarit Furkan Saliu Përditësuar

Deklarata skandaloze e gazetarit kontravers, Dragan Pavloviq – Llatas i cili në një prononcim publik merr të drejtën të thotë që Furkan Saliu nuk është gazetar, tregon që makineria propagandistike e VMRO-DPMNE është vënë në lëvizje. Në rrjete sociale, po

Read Full Article

VMRO-DPMNE përgatit fushatë të zezë kundër meje, paralajmëron Filipçe

Kam informacione se shtabi sekret operativ për propagandë në VMRO-DPMNE po përgatit fushatë të zezë kundër meje – ka deklaruar gjatë një takimi me qytetarët, bartësi i listës së LSDM-së në Njësinë e Katërt Zgjedhore, Venko Filipçe. Sipas tij, informacionet

Read Full Article

Partitë politike financohen kryesisht nga fondet buxhetore, por edhe nga donacionet, dhuratat dhe të ashtuquajturat “burime të tjera”

VMRO-DPMNE vitin e kaluar kishte të hyra prej 104 milionë denarë. Donatori më i madh ka qenë shteti, i cili ka paguar 97 milionë denarë. Në rubrikën e donacioneve, ku janë regjistruar 3 milionë e 700 mijë denarë, donatori më

Read Full Article

Punësimet në shëndetësi në pikëpyetje Përditësuar

Zëvendësministri shtesë i Financave doli sot me pretendimin se organet shëndetësore nuk kanë dhënë fare para për të transformuar kontratat e 1117 punonjësve të spitalit që punojnë prej vitesh pa sigurime shëndetësore dhe pensionale, madje edhe para vitit të ri

Read Full Article

Zgjedhjet 2024/ KSHZ: 88 monitorues të huaj për zgjedhjet – 13 nga Kosova!

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve ka publikuar listën e vëzhguesve të akredituar për Zgjedhjet parlamentare që do të mbahen më 8 maj. Sipas listës së KSHZ-së, janë akredituar vëzhgues ndërkombëtar por edhe nga vendi. Nga vëzhguesit ndërkombëtar me 65 monitorues prinë

Read Full Article