Back to homepage

Kulturë

Shaqe Çoba, e para nga gratë shqiptare që studioi Shkenca Politike

Shaqe Çoba, e para nga gratë shqiptare që studioi Shkenca Politike

E para nga gratë shqiptare që studioi Shkenca Politike në Firencë gjatë shekullit XIX. Shaqe Çoba (Shkodër, 1875 – 1954) qe e para grua intelektuale shqiptare që u përpoq për çështjen e ngritjes së grave të klasës së lartë. U

Read Full Article
Detaji i panjohur në pikturën legjendare të Pikasos

Detaji i panjohur në pikturën legjendare të Pikasos

Konservatorët në Muzeun Guggenheim në Nju Jork zbuluan një qen të vogël të fshehur nën sipërfaqen e një pikture të piktorit të famshëm Pablo Picasso. Vizatimi i një qeni të bukur me një hark të kuq u zbulua nga ekspertët

Read Full Article
128 vite më parë lindi shkrimtari i njohur Haki Stërmilli

128 vite më parë lindi shkrimtari i njohur Haki Stërmilli

Haki Stermilli ka lindur në Dibër më 17 maj të vitit 1895. Ai ishte shkrimtar, gazetar, kryetar i shërbimit sekret shqiptar në vitet 1923-’24 me dekret të Ahmet Zogu, partizan në Luftën e Dytë Botërore, anëtar i KANÇ-it, përfaqësues i

Read Full Article
Inaugurohet Mozaiku “Shqipëria”, restaurimin u bë me mbështetjen e BE

Inaugurohet Mozaiku “Shqipëria”, restaurimin u bë me mbështetjen e BE

Nën restaurim prej majit 2021, është inauguruar Mozaiku “Shqipëria” i Muzeut Historik Kombëtar. Mozaiku “Shqipëria” është hapur sot (17 maj 2023) për publikun, ndërsa në inaugurim ishte prezent në praninë e ambasadores së BE, Christiane Hohmann dhe ministres së Kulturës

Read Full Article
Vizita e muzeve nesër do të jetë falas për të gjithë qytetarët në Maqedoni

Vizita e muzeve nesër do të jetë falas për të gjithë qytetarët në Maqedoni

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Muzeve – 18 Majit, Ministria e Kulturës njofton se hyrja në muzetë e Maqedonisë nesër do të jetë falas. “Nesër ju ftojmë të shkojmë në një udhëtim magjik nëpër trashëgiminë e pasur kulturore të

Read Full Article