Kreu i BFI-së dhuroi 3 mijë maska mbrojtëse për Spitalin Klinik të Tetovës

Kreu i BFI-së dhuroi 3 mijë maska mbrojtëse për Spitalin Klinik të Tetovës

Sot jemi këtu për të ndihmuar Spitalin Klinik të Tetovës jo vetëm me maska, por edhe me mjete të tjera. Duhet të jemi me popullin tonë si në gëzim, ashtu dhe në hidhërim. I bëj lutje popullit që mos t’i

Lexo tërë artikullin
U miratuan kreditë e para pa normë interesi në mbështetje të 136 kompanive të vogla dhe të mesme

U miratuan kreditë e para pa normë interesi në mbështetje të 136 kompanive të vogla dhe të mesme

Qeveria në mbledhjen e sotme të 38-të e detyroi Bankën zhvillimore të realizojë marrëveshje për kredi me kredikërkuesit të cilët i përmbushin kushtet dhe kriteret për kredi pa normë interesi. Sipas informatës së Bankës zhvillimore, nga kërkesat e përpunuara, kushtet

Lexo tërë artikullin
MPPS: Amvisëritë pa të ardhura të parashtrojnë kërkesë për ndihmë të garantuar minimale në qendrat për punë sociale

MPPS: Amvisëritë pa të ardhura të parashtrojnë kërkesë për ndihmë të garantuar minimale në qendrat për punë sociale

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale i informoi amvisëritë të cilat kanë mbetur pa të ardhura apo kanë qenë pjesë e ekonomisë joformale për të drejtën e ndihmës së garantuar minimale (NGM). Me qëllim të lehtësimit të pasojave nga kriza

Lexo tërë artikullin
Maqedoni: Për orën policore angazhohet e gjithë MPB, 600 praktikantë bëhen polic

Maqedoni: Për orën policore angazhohet e gjithë MPB, 600 praktikantë bëhen polic

Në seancën e qeverisë u miratua një Dekret i cili, me të cilën për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme në vend, kërkohet angazhimi i kapaciteteve të përgjithshme të njësive organizative në Ministrinë e Brendshme, përfshirë këtu policë praktikantë. Me këtë

Lexo tërë artikullin
Leje për lëvizje gjatë orës policore prej sot përmes portalit uslugi.gov.mk

Leje për lëvizje gjatë orës policore prej sot përmes portalit uslugi.gov.mk

Ministria e Shoqërisë Informatike dhe Administratës prej sot lëshoi në përdorim shërbimin elektronik në mënyrë që secili qytetar të paraqitet për leje të nevojshme për lëvizje gjatë ndalesës, përmes portalit uslugi.gov.mk, në vend se si deri më tani, me dërgim

Lexo tërë artikullin
Personat të cilët ndjehen keq, munden pa kurrfarë leje të shkojnë në spital

Personat të cilët ndjehen keq, munden pa kurrfarë leje të shkojnë në spital

Qytetarët të cilët kanë nevojë për ndihmë mjekësore urgjente gjatë orës policore, munden pa kurrfarë leje të shkojnë në institucion shëndetësor. Nëse ndalohen nga policia nevojitet të thonë ku shkojnë, ndërsa nëse megjithatë e keqpërdorin do të ndiqen sanksione. Këtë

Lexo tërë artikullin
Borisov: Do të dërgojmë veshje mbrojtëse për “vëllezërit” nga Maqedonia

Borisov: Do të dërgojmë veshje mbrojtëse për “vëllezërit” nga Maqedonia

Ne do të dërgojmë qindra veshje mbrojtëse për vëllezërit tanë nga Maqedonia e Veriut, deklaroi kryeministri bullgar, Bojko Borisov. “Shumë lehtë është të thuash vëlla, por kur sheh njerëz që vdesin, atëherë duhet të veprosh. Kam urdhëruar që sot të

Lexo tërë artikullin
MPPS: Kontaktet e fëmijëve me prindërit të ruhen në marrëveshje mes dy prindërve

MPPS: Kontaktet e fëmijëve me prindërit të ruhen në marrëveshje mes dy prindërve

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS), në lidhje me mënyrën e mbajtjes së kontakteve të fëmijëve me prindërit me të cilët jetojnë, në kushte të pandemisë nga virusi korona, përkujton se sipas Ligjit për familje, të drejtën e prindërimit

Lexo tërë artikullin
Pensionistët dhe të moshuarit me sfida më të mëdha në gjendjen e krijuar nga koronavirusi

Pensionistët dhe të moshuarit me sfida më të mëdha në gjendjen e krijuar nga koronavirusi

Shumë pensionistë përballen me disa sfida për shkak të koronavirusit – si të ruajnë shëndetin, të sigurojnë kujdes mjekësor për sëmundjet kronike, të dalin për të marrë pensionin, të marrin ushqime dhe ilaçe. Kështu thotë, Selver Memeti, kryetari i Shoqatës

Lexo tërë artikullin
Dhjetë për qind e të infektuarve janë punonjës shëndetësorë

Dhjetë për qind e të infektuarve janë punonjës shëndetësorë

Me shpërthimin e pandemisë së koronavirusit janë mbyllur disa reparte të klinikave si rrjedhojë e infektimit të stafit mjekësorë në shumë qytete të Maqedonisë së Veriut duke vënë në rrezik shëndetin e të sëmurëve kronik. Në Maqedoninë e Veriut 10

Lexo tërë artikullin