Memeti: Mbrojtja nga diskriminimi të jetë prioritet i përbërjes së re parlamentare

Memeti: Mbrojtja nga diskriminimi të jetë prioritet i përbërjes së re parlamentare

Miratimi i Ligjit për mbrojte nga diskriminimi duhet të jetë prioritet i përbërjes së ardhshme parlamentare, porositi Avokati i Popullit, i cili vetëm vitin e kaluar ka konstatuar diskriminim në 60% të ankesave që i dorëzuan qytetarët. Ai trup duhet

Lexo tërë artikullin
KSI: Test PCR për disa shtete të rajonit

KSI: Test PCR për disa shtete të rajonit

Komisioni për Sëmundje Infektive i ka propozuar Qeverisë masa kundër koronavirusit për shtetasit e Kosovës, Serbisë, Bosnjës dhe Mali të Zi. Komisioni kërkon që qytetarët e shteteve të lartpërmendura të kenë PCR test negativ jo më te vjetër se 72

Lexo tërë artikullin
Dënimet për disa funksionarë, kushtetuesja shtyn vlerësimin e nismës

Dënimet për disa funksionarë, kushtetuesja shtyn vlerësimin e nismës

Pas zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, Gjykata Kushtetuese do të vendosë nëse do të vlerësojë kushtetutshmërinë dhe ligjshmërinë e nenit 353 paragrafi 5 të Kodit Penal. Kjo i referohet abuzimit të pozitës zyrtare gjatë prokurimit publik, sipas së cilit PSP ndoqi

Lexo tërë artikullin
Vazhdon rrënimi i objekteve ilegale në Ohër

Vazhdon rrënimi i objekteve ilegale në Ohër

Pesëmbëdhjetë objekte më të mëdha në Ohër do të duhet të prishen në periudhën e ardhshme. Kreu i Komunës Georgieski thotë se përkundër presioneve të shumta, ato nuk do të devijojnë dhe çdo objekt i paligjshëm do të prishet. Një

Lexo tërë artikullin
Është ndërprerë dezinfektimi i rrugëve

Është ndërprerë dezinfektimi i rrugëve

Që nga fundi i qershorit është ndërprerë dezinfektimi i hapësirave publike, rrugët, parqet e bulevardet dhe të njëjtat tashmë pastrohen vetëm me  ujë përmes makinerive. Shumica e aktivitetet të shtuara  gjatë muajve të parë të pandemisë u ndërprenë me përfundimin

Lexo tërë artikullin
Dënimet e disa ish funksionarëve, në duart e Gjykatës Kushtetuese

Dënimet e disa ish funksionarëve, në duart e Gjykatës Kushtetuese

Nesër, për herë të dytë, gjykatësit kushtetues do ta shqyrtojnë iniciativën e avokatit Elenko Millanov, dhe në varësi të asaj çfarë vendimi do të miratojnë, shumë gjykime kundër ish-politikanëve mund të marrin fund. Përkatësisht, avokati e konteston paragrafin 5 të

Lexo tërë artikullin
Gjykata Penale kërkon gjykim për ish-kreun e Supremes, Jovo Vangellovski

Gjykata Penale kërkon gjykim për ish-kreun e Supremes, Jovo Vangellovski

Prokuroria e Shkupit nga Gjykata Penale kërkon që ish kryetari i Gjykatës Supreme Jovo Vangellovski të gjykohet. Prokuroria e akuzon Vangellovskin se ka keqpërdorur pozitën zyrtare dhe autorizimet, sepse në nëntor të vitit 2018 gjykatëses supreme Lidija Nedelkova qëllimisht nuk

Lexo tërë artikullin
A do të izolohet shteti pas zgjedhjeve? Filipçe: Mund të marrim masa restriktive vetëm nëse eskalon situata

A do të izolohet shteti pas zgjedhjeve? Filipçe: Mund të marrim masa restriktive vetëm nëse eskalon situata

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe gjatë inspektimit në spitalin e ri të Kërçovës tha se i njëjti do të përfundohet brenda dy viteve. Filipçe sërish tha se po përgatiten për një valë të re të fuqishme të virusit në vjeshtë.

Lexo tërë artikullin
Qeveria shpall 15 korrikun ditë pushimi

Qeveria shpall 15 korrikun ditë pushimi

Qeveria pranoi propozimin e Komisionit të Sëmundjeve Ngjitëse, me të cilin nga kategoria e personave që janë liruar nga puna -prindërit e fëmijëve deri 10 vjeç, në këtë periudhë të kthehen në vendet e tyre të punës edhe atë vetëm

Lexo tërë artikullin
KSHPK hodhi poshtë dy ankesa, ndërsa pranoi një, të dorëzuara nga VMRO-DPMNE dhe koalicioni “Ripërtëritje për Maqedoninë”

KSHPK hodhi poshtë dy ankesa, ndërsa pranoi një, të dorëzuara nga VMRO-DPMNE dhe koalicioni “Ripërtëritje për Maqedoninë”

Komisioni Shtetëror për Parandalim të Korrupsionit në seancën e 32-të të sotme shqyrtoi tre ankesa, të gjitha të dorëzuara nga VMRO-DPMNE dhe Koalicioni “Ripërtëritje për Maqedoninë”, pas së cilës vendosi për secilën të ngritë nismë për vërtetim të përgjegjësisë së ministrit

Lexo tërë artikullin