OPINION – Vesel Memedi: “Organizimi politik kërkon ndryshim rrënjësorë të skemave mentale”

OPINION – Vesel Memedi: “Organizimi politik kërkon ndryshim rrënjësorë të skemave mentale”

 Shkruan: Vesel Memedi Kryetar i Rilindjes Demokratike Kombëtare Perceptimi i çdo stimuli nënkupton organizim, identifikim, dhe interpretim të informatave shqisore, me qëllim që të përfaqësojmë ose kuptojmë ambientin që na rrethon. I gjith procesi i perceptimit përfshinë sinjale në sistemin

Lexo tërë artikullin
Grua nuk Lind por Bëhesh! Teoria Feministe

Grua nuk Lind por Bëhesh! Teoria Feministe

Nga Blerta Haxhiaj Identifikimi i autorit si filozof kerkon nje mund te madh dhe nje vullnet te pashuar per dije, Beauvoir, vendi i saj ne filozofi tashme eshte shnderruar ne tradite. Kontributet e saj ne rrafshet e etikes, politikes, ekzistencializmit,

Lexo tërë artikullin
OPINION – Jetmir Ajradini: Dashuri e ndaluar apo, Kurorëzim për Letra ???

OPINION – Jetmir Ajradini: Dashuri e ndaluar apo, Kurorëzim për Letra ???

Shkruan: Jetmir Ajradini Pdsh-ja lindi një Lr-Pdsh, Rdk-ja lindi një Lr-Rdk, Ppd(1) lindi një Ppd(2), LevizjaBesa bën dashuri me Këshillin (mbipartiak) opozitarë, mirpo kohëve të fundit janë shtuar zërat për flirte të ndryshme dhe pritet që së shpejti familja të ketë

Lexo tërë artikullin
Kufijtë që tenton t’i zhdukë Shteti Islamik

Kufijtë që tenton t’i zhdukë Shteti Islamik

Një hartë e ardhshme hipotetike e Irakut dhe Sirisë. Shpërndaje Komentet Shkruan: James Miller Njëqind vjet më parë, më 16 maj të vitit 1916, përfaqësues të Mbretërisë së Bashkuar dhe të Francës, me pëlqimin e Rusisë, janë takuar fshehurazi dhe

Lexo tërë artikullin
OPINION – Artin Spahiu: Të mos lejohet përsëritja e historisë !

OPINION – Artin Spahiu: Të mos lejohet përsëritja e historisë !

Shkruan: Artin Spahiu  Domosdoshmëria e kohës për të gjithë të zotët e mendjes në Maqedoni është që të mos lejohet përsëritja e historisë!  Në fillimet e viteve ’90-ta, kur shqiptarët u mobilizuan në një lëvizje kombëtare siç ishte PPD-ja dhe

Lexo tërë artikullin
OPINON: Politika e fshatit Potemkin

OPINON: Politika e fshatit Potemkin

Shkruan: Vesel Memedi Kryetar i Rilindjes Demokratike Kombëtare Fshati Potemkin është një koncept politik, dhe së fundmi përdoret edhe në fusha tjerra, që e ka prejardhjen nga ish-Bashkimi Sovjetik, dhe nënkupton një konstrukcion i fjalëpërfjalshëm dhe figurativ, i ndërtuar kryesisht

Lexo tërë artikullin
OPINION: Protesta, protesta, protesta ??? Dështim, dështim, dështim !!!

OPINION: Protesta, protesta, protesta ??? Dështim, dështim, dështim !!!

Shkruan: Jetmir Ajradini  …Legjenda thotë se Narcisi ishte një djalë shumë i bukur, i pashëm sa nuk ka lindur një i tillë. Mirëpo Ai djaloshi i bukur ishte dashuruar në vetvete saqë gjithë ditën rrinte në majë të kepit përmbi

Lexo tërë artikullin
OPINION: Protesta, protesta, protesta.??? Dështim, dështim, dështim.!!!

OPINION: Protesta, protesta, protesta.??? Dështim, dështim, dështim.!!!

Shkruan: Jetmir Ajradini  …Legjenda thotë se Narcisi ishte një djalë shumë i bukur, i pashëm sa nuk ka lindur një i tillë. Mirëpo Ai djaloshi i bukur ishte dashuruar në vetvete saqë gjithë ditën rrinte në majë të kepit përmbi

Lexo tërë artikullin
Vështrim: Mediat shqiptare në dispozicion të “#Protestiram”, mediat maqedonase nuk përfillin protestat e shqiptarëve

Vështrim: Mediat shqiptare në dispozicion të “#Protestiram”, mediat maqedonase nuk përfillin protestat e shqiptarëve

Protesta e sotme e Këshillit Opozitar, Besës dhe disa partive të tjera të vogla opozitare shqiptare, solli në pah një realitet të hidhur mediatik në Maqedoni. Derisa mediat në gjuhën shqipe raportojnë për protestat që për çdo natë po mbahen

Lexo tërë artikullin
Xhenis Sulejmani: Mosni me Kumanovën

Xhenis Sulejmani: Mosni me Kumanovën

Xhenis Sulejmani  Kumanovën e gjen te përkushtimi i qytetarëve për t’i akomoduar dhe ndihmuar shqiptarët e Kosovës gjatë Luftës së Kosovës. Atë e gjen edhe në pushkën e Ismet Jasharit maleve të Kosovës. Kumanovën e gjen te përkushtimi për t’u

Lexo tërë artikullin

REKLAMA