Back to homepage

Etiketë "Driton Zenku"

Gazetari Zenku ndan me opinionin një histori rrëqethëse

Gazetari Zenku ndan me opinionin një histori rrëqethëse Updated

Lufta në Kosovë në vitet 1998-1999, ishte një sprovë për Kombin Shqiptar në të gjitha trojet etnike. Të gjithë për një, një për të gjithë ishte lajtmotivi që mobilizoi pjesëtarët e Kombit Shqiptar për përkrahje e solidarizin me popullin liridashës

Read Full Article
Media online, përgjegjësia që (nuk) ekziston!

Media online, përgjegjësia që (nuk) ekziston!

Shkruan: Driton ZENKU Gati 72% për qind e shfrytëzuesve të internetit në Maqedoninë e Veriut lexojnë lajme onlajn, tregon hulumtimi i Eurostatit. Situata në Maqedoninë e Veriut, është lartë poshtë e afërt me shtetet e tjera të rajonit. Në Greqi

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e pestë – fund)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e pestë – fund) Updated

Shqiptarët duhet ta kenë Akademinë e tyre Shkruan: Driton ZENKU Në një vend ku ndërthuret gënjeshtra dhe pseudoshkenca, nuk ka vend edhe për faktet dhe shkencë të mirëfilltë. As që mund të jenë në kohezion dhe në një tavolinë gjuha

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e katërt)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e katërt) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Edhe 32 vite më pas, Akademia e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë së Veriut, ende  ka recidive nga sistemi i kaluar monist, e që vështirë tejkalojnë amzën e të mbeturit në shërbim të politikës ditore. Po cili

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e dytë )

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e dytë ) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Qasja e Akademisë së  Shkencave dhe Arteve të Republikës së Maqedonisë së Veriut vazhdon të jetë përjashtuese ndaj shqiptarëve edhe në 32 vite demokraci, krahas 23 viteve që funksiononte në kuadër të Ish Federatës Jugosllave në sistemin

Read Full Article