OPINION | Kandidati i mandatuar për formimin e Qeverisë

OPINION | Kandidati i mandatuar për formimin e Qeverisë

Shkruan: Flamur Hyseni  Eshtë rasti i parë që Kosova të ketë Qeveri tipike kushtetuese në terma juridik – kushtetues. Pse? Sepse Kuvendi sipas Kushtetutës, nenit 95, parag.3, mund ta votojë propozimin e mandatarit për formimin e Qeverisë. Kushtetuta nuk e

Lexo tërë artikullin
IZMI ZEKA, NUK MUND TË SHKRUAJ PËR LPRK PA ADRESË, SE E KA BRAKTISUR

IZMI ZEKA, NUK MUND TË SHKRUAJ PËR LPRK PA ADRESË, SE E KA BRAKTISUR

Ismet Sylejmani 10 Janari 1993, dita që shënon në kalendarin kombëtar, mbylljen e syve përgjithmonë të atdhetarit e patriotit të madh, Heroit të Kombit Xhevat Qerimi, por edhe është datë që paralajmeroi pasivitet e zbehje të aktivitetit të sinkronizuar të

Lexo tërë artikullin
Zekolli: BDI është parti shtetformuese; Aleanca, Besa dhe Alternativa janë parti mahallo-jaranike

Zekolli: BDI është parti shtetformuese; Aleanca, Besa dhe Alternativa janë parti mahallo-jaranike

Gjendja kaotike dhe ashpërsia e përplasjeve në kampin politik opozitar shqiptar, nuk është rezultat dhe paralajmërim se fronin qeveritar e kanë të kapshëm, por refleksion i luftës së pakursyer se cila nga tre-katër partitë do të jetë partia më e

Lexo tërë artikullin
OPINION | Dy doktorët e famshëm të PDSH-së, shkruan: Enis Elezi

OPINION | Dy doktorët e famshëm të PDSH-së, shkruan: Enis Elezi

Mjekët(doktorët) janë ata të cilët profesioni i tyre bazohet në tre shtyllat kryesore: 1.Diagnoza 2.Parandalimi 3.Shërimi Mjekët e mirë dhe profesionist, në vazhdimësi i njoftojnë dhe i këshillojnë pacientët e tyre se si të kujdesen për shëndetin e tyre, kur

Lexo tërë artikullin
FLAKA JANARIT ISHTE IDE E XHEVAT QERIMIT

FLAKA JANARIT ISHTE IDE E XHEVAT QERIMIT

Ismet Sylejmani Heroi i Kombit Xhevat Qerimi propozoi që në këtë muaj duhet të fillojmë të bëjmë diçka më shumë, dhe vendosëm që me rastin e përvjetorit të rënies së Heronjëve të Kombit Rexhepit Malaj e Nuhi Berisha, të organizonim

Lexo tërë artikullin
Xhevat Qerimi – Kryetar i Gjilanit, Vitisë dhe Kamenicës

Xhevat Qerimi – Kryetar i Gjilanit, Vitisë dhe Kamenicës

Ismet Sylejmani Po afrohet 10 Janari 2020, dita kur do të rivarroset në varrezat e Dëshmorëve të Kombit, Kryetari i Këshillit të Rrethit të LPRK-së për Gjilan, Viti dhe Kamenicë, Heroi i Pavarësisë së Kosovës, i pavdekshmi Xhevat Qerimi! Burgosjet

Lexo tërë artikullin
Komandant Xhevat Qerimi

Komandant Xhevat Qerimi

Ismet Sylejmani Lufta e popullit shqiptar në ish-jugosllavi në përgjithësi dhe në Kosovë në veçanti, është lufte titanike dhe heroike! Që atëherë u kur u aneksuan nga Serbia dhe fqinjët me apetite grabitqare, shovene e antinjerezore edhe shtypja e shfrytëzimi,

Lexo tërë artikullin
TS: Skenar i zi për shqiptarët nga LSDM, në bashkëpunim me PDSH dhe Alternativën

TS: Skenar i zi për shqiptarët nga LSDM, në bashkëpunim me PDSH dhe Alternativën

Koment : Tetova sot LSDM si një “ kameleon” politik dhe me frikën e humbjes së pushtetit u shfaq sërish.Por kësaj rradhe duke e ditur se I ka humbur ata mijëra vota që ia dhanë për shumë arsye shqiptarët e

Lexo tërë artikullin
Kam amanet nga babai, mos votoj kurrë parti maqedone

Kam amanet nga babai, mos votoj kurrë parti maqedone

Urim Salihu Zaevi e përmendi një amanet.Por edhe ne kemi amanetet tona që ta dijnë edhe politikanët shqiptarë.Babai ma la një të tillë amanet :Që parti maqedonase mos votoj kurrë.Unë do ta respektoj deri sa t’i mbylli sytë sepse gjithë

Lexo tërë artikullin
SHENGENI EUROPIAN  DHE MINI-SCHENGENI BALLKANIK

SHENGENI EUROPIAN DHE MINI-SCHENGENI BALLKANIK

Si asnjëherë më parë, korpusi i analistëve në hapsirën shqiptare dhe jo vetëm, po zjen në të gjtha anët dhe në majen e të gjitha këtyre analizave është inisiativa dhe mbajtja e takimeve të nivleve të larta për mini-Schengenin ballkanik!

Lexo tërë artikullin