E përbashkëta e Hazir Jakupit, gjyshit të Nezat Bejtës dhe këtij të fundit!

E përbashkëta e Hazir Jakupit, gjyshit të Nezat Bejtës dhe këtij të fundit!

“Hazir Jakupi, ishte burrë i pashëm, vishej thjeshtë po me shije, mbante mustaqe të holla dhe kishte trup të bëshëm të drejtë dhe të fuqishëm, ishte njeri me intelekt dhe shume i zgjuar. Ajo qe te bente pershtypje tek Xori

Lexo tërë artikullin
OPINION | A u bë mjaft me orën policore?

OPINION | A u bë mjaft me orën policore?

Hamdi Nuhiju Qysh prej shpërthimit të pandemisë Covid 19 e këndej, në Maqedoninë e Veriut kanë ndodhur disa veprime jo serioze nga ana e institucioneve shtetërore, ndërsa është kërkuar faj dhe fajtori te populli i shkret. Ndaj popullit të shkret

Lexo tërë artikullin
OPINION | Covid 19 a do ta ndryshoj rendin edhe në Maqedoninë e Veriut?

OPINION | Covid 19 a do ta ndryshoj rendin edhe në Maqedoninë e Veriut?

Hamdi Nuhiju U bënë gati dy muaj prej kur në Maqedoninë e Veriut presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski në konsultim me Këshillin e Sigurimit, ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të epidemisë globale Covid 19. Janë ndërmarr disa masa

Lexo tërë artikullin
Zeqiri: Koronavirusi do ti përgjysmon remitencat e mërgimtarëve

Zeqiri: Koronavirusi do ti përgjysmon remitencat e mërgimtarëve

Shkruan: Izet Zeqiri Migrimi i përgjithshëm i qytetarëve të Maqedonisë që kanë lëshuar vendin dhe kanë migruar jashtë vendit është diku mbi 630.000 njerëz, pjesa dërmuese e tyre punojnë në shtetet evropiane edhe ate në: Gjermani, Zvicër, Itali, Danimarkë, Suedi,

Lexo tërë artikullin
Gjykata Kushtetuese garantuese e funksionimit të shtetit

Gjykata Kushtetuese garantuese e funksionimit të shtetit

Flamur Hyseni Gjykata Kushtetuese me vendimin për masen e përkohshme ju ka imponuar partive politike që mos me harruar funksionimin demokratik të shtetit dhe sundimin e ligjit. Pra, partitë politike nuk mund të bëjnë çfare të duan. Kjo është e

Lexo tërë artikullin
Prof. Dr. Zeqir Kadriu: Maqedoni e përbashkët apo etnike?!

Prof. Dr. Zeqir Kadriu: Maqedoni e përbashkët apo etnike?!

MAQEDONI E PËRBASHKËT APO ETNIKE ?! Si sot e tri vite më parë, sikur na përsëritet historia! Dhe kjo përsëritje vazhdon me vite të tëra e sikur çdo gjë sillet tek rrethi ynë virtuoz! Lexoja me kureshtje këtyre ditëve opinione

Lexo tërë artikullin
Reflektimet psikosociale të Covid-19 në jetën e njeriut!

Reflektimet psikosociale të Covid-19 në jetën e njeriut!

Luftën kundër koronavirusit e vështirësojnë edhe shpjegime dhe informacione të dyshimta, jo objektive, falsifikim të të dhënave, zmadhim ose zvogëlim të dukurisë. E gjithë kjo shkon në shërbim të dikujt, por jo të popullatës dhe shëndetit të saj, e cila

Lexo tërë artikullin
OPINION | PDSH -Për të drejtën dhe humanen!

OPINION | PDSH -Për të drejtën dhe humanen!

Doktrina për të drejtën humane Doktrina e të drejtave humane synon të identifikojë kushtet paraprake themelore që çdo qenie humane të gëzojë një minimum jetik të domosdoshëm. Në këtë sens, ajo ka për qëllim të identifikojë si parakushtet pozitive, ashtu

Lexo tërë artikullin
Covid – Teatër – 19

Covid – Teatër – 19

Në historine e teatrit (që është po aq e vjetër sa vetë historia e njeriut) duke filluar nga rrethana dhe detyra e parë që i caktoi vetë Zoti – Adamit kur e urdhëroi që të jetë “aktori” i parë që

Lexo tërë artikullin
Është e pakuptimtë të festoj ditëlindjet e shokëve që kanë rënë në luftë

Është e pakuptimtë të festoj ditëlindjet e shokëve që kanë rënë në luftë

Xhevat Zekaj, në foto të profilit me shokun, bashkëveprimtarin e bashkëluftetarin e Tij, Heroin e Kombit, Gjeneral Fehmi Lladrovci! Xhevat Zekaj për ditëlindjen e Tij, ka shkruar një status të Tij në fb! Atdhetari i madh e veprimtari i shquar

Lexo tërë artikullin