Bedri Islami ditëlindja jote, është ngjarje e madhe për kombin

Bedri Islami ditëlindja jote, është ngjarje e madhe për kombin

I dashur dhe shumë i nderuar shoku e miku im Bedri Zenel Islami! Ti sot e ke ditelindjen! Ditëlindja Jote, për Nënë Dritën,për Babë Zenelin(për të famshmin personazh të Migjenit), për motrat e vëllezerit, për bashkëshorten e për fëmijet,nipat e

Lexo tërë artikullin
Frymzim Dauti: E mira e kësaj pandemie është mbyllja e kazinove

Frymzim Dauti: E mira e kësaj pandemie është mbyllja e kazinove

Shkruan: Frymzim Dauti – Nënkryetar i PDSH-së    Populli thotë se çdo e keqe ka edhe një të mirë. E mira e kësaj pandemie është se u bë shkasë që të mbyllen bastoret sportive dhe kazinotë.   Nëse me pak

Lexo tërë artikullin
OPINION | Të ndihmohemi midis veti, shkruan  Dr. Kujtim Kasami

OPINION | Të ndihmohemi midis veti, shkruan Dr. Kujtim Kasami

Shkruan: Dr. Kujtim Kasami Sa herë flasim për njeriun, themi që “njeriu është qenie njerëzore, humane, sociale,…” e çka nuk themi për njeriun, por si duket më së shumëti për “nocionin njeri”.   Qenia njerëzore asnjëher nuk pranoi të barti

Lexo tërë artikullin
Koment: Fjala e Zaevit nuk kaloi në qeveri. Pagat e administratorëve nuk  preken!

Koment: Fjala e Zaevit nuk kaloi në qeveri. Pagat e administratorëve nuk preken!

“Nuk preken rrogat e administratës shtetërore dhe publik”, ky është vendimi i qeverisë në seancës e së hënës. Vendimi vjen përskaj sugjërimeve të ish kreministrit dhe liderit të LSDM, Zoran Zaev.  Zoran Zaev deri para dy ditëve thoshte që LSDM-ja

Lexo tërë artikullin
OPINION| Hyrja përfundimtare e RMV në NATO, fitore për Popullin e Kombin Shqiptar dhe për Ali Ahmetin

OPINION| Hyrja përfundimtare e RMV në NATO, fitore për Popullin e Kombin Shqiptar dhe për Ali Ahmetin

Populli, Atdheu e Kombi shqiptar në Maqedoninë e Veriut, pas luftës së UÇK-së, me aletatin tonë më të madh strategjik SHBA-në dhe aleat të tjerë, Maqedoninë e Veriut e bënë moderne e bashkohore! Maqedonia e Veriut, nga një republikë ish-jugosllave

Lexo tërë artikullin
Distanca Sociale – një ndihmesë e domosdoshme!

Distanca Sociale – një ndihmesë e domosdoshme!

Shkruan enkas për Flaka: Blerta Haxhiaj  Ekziston një thënie filozofike për çdo rast, dhe tani duhet një i përshtatshëm. "Mos u shqetësoni për gjëra që janë përtej fuqisë së vullnetit tonë," tha Seneca në një aforizëm me jehonat e lutjes

Lexo tërë artikullin
Ditari im i karantinës, nga një qytet i vogël historik i Italisë

Ditari im i karantinës, nga një qytet i vogël historik i Italisë

Papritur jashtë ka muzikë. Më në fund zhurmë! Por të gjithë e dimë se çfarë është. Një i marrë që po i kalon këto ditë duke ngarë biçikletën e tij përgjatë rrugëve kryesore, me një boks të madh të montuar

Lexo tërë artikullin
Përballja me Virusin Corona është përballje me vetvehten

Përballja me Virusin Corona është përballje me vetvehten

Përballja me Corona Virusin është është sprovë përpara të cilës jemi vendosur e të cilën do e sfidojmë vetëm me mençuri, disciplinë, kujdes dhe solidaritet, veti dhe karakteristika këto të pëlqyera nga Krijuesi e që janë pjesë esenciale të parimeve

Lexo tërë artikullin
PPD-ja jeton në ide dhe mendime

PPD-ja jeton në ide dhe mendime

Nga Xheladin MURATI Tani 30 vite më parë (15 prill 1990), në ndërtesën e Domit (i cili nuk ekziston më), por ka mbetur pllaka e datës së formimit të saj e vendosur te parku i rinisë në Xhepçisht u themelua

Lexo tërë artikullin
SHQIPTARET DHE PARTIA MAQEDONE LSDM

SHQIPTARET DHE PARTIA MAQEDONE LSDM

12 Prilli i vitit 2020, do të jetë viti që do të përcaktojë të ardhmen e partisë politike mqedone LSDM në Maqedoninë e Veriut! Pas përfundimit të luftës së vitit 2001 të UÇK-së në Maqedoninë e Veriut, 19 vite pas

Lexo tërë artikullin