Borrell: Të heqim veton në vendimmarrje, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut kanë të drejtë

Borrell: Të heqim veton në vendimmarrje, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut kanë të drejtë

Josep Borrell, Përfaqësues i Lartë i Bashkimit Evropian për Punë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë, njëherazi zëvendës president i Komisionit Evropian, është shprehur se vendet e Ballkanit Perëndimor janë tashmë në atë rrugë dhe BE-ja gjithashtu ka ripërsëritur angazhimin

Read Full Article
“Propozimi francez” nuk i merr parasysh interesat e tyre, mendojnë shumica e bullgarëve!

“Propozimi francez” nuk i merr parasysh interesat e tyre, mendojnë shumica e bullgarëve!

Propozimi i presidencës franceze në BE për zhbllokimin e rrugës evropiane të Maqedonisë së Veriut shkakton dëshpërim tek qytetarët bullgarë, tregojnë rezultatet nga sondazhi i bërë me telefon i zbatuar nga “Gallup International”. Siç njofton korrespondenti i AIM-s nga Sofja,

Read Full Article
Haxhi, niset grupi i parë i haxhilerëve për në vendet e shenjta!

Haxhi, niset grupi i parë i haxhilerëve për në vendet e shenjta!

Grupi i parë i haxhilerëve nga Maqedonia e Veriut është nisur për në Vendet e Shenjta për të kryer kushtin e pestë të fesë Islame, Haxhin, raporton AA. Për të përcjellë grupin e parë të haxhilerëve të cilët u nisën

Read Full Article
“Përplasje”, për negociatat. Opozita kërkon dorëheqje, Qeveria: Po nxitoheni

“Përplasje”, për negociatat. Opozita kërkon dorëheqje, Qeveria: Po nxitoheni

VMRO – DPMNE, partia kryesore opozitare në Maqedoninë e Veriut, bën përgjegjëse qeverinë e Dimitar Kovaçevskit për dështimin e çeljes së negociatave me BE-në. Opozita kërkoi dorëheqjen e qeverisë pasi sipas saj u negociua plani francez duke anashkaluar Kuvendin. “Maqedonia

Read Full Article
Shkupi dhe Sofja i vendosën “vijat e kuqe” për fillimin e negociatave – Po tani!?

Shkupi dhe Sofja i vendosën “vijat e kuqe” për fillimin e negociatave – Po tani!?

Maqedonia e Veriut do të pranojë propozimin e presidencës franceze për fillimin e negociatave me BE-në nëse korniza negociuese nuk e çproblematizon çështjen e gjuhës maqedonase dhe nuk përfshin çështje historike dhe nëse fillimi i procesit të negociatave nuk është

Read Full Article